Sosyal Medya

Coğrafyamız

IKYB: Bağdat çıkarları doğrultusunda PKK'yı silahlandırıyor

IKBY Parlamentosu İçişleri Komisyonu Yardımcısı Herki, "Bağdat kendi çıkarları doğrultusunda PKK'yı Irak'ta silahlandırıp, Haşdi Şabi'nin bünyesine sokmaya çalışıyor" dedi.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Ä°Ã§iÅŸleri Komisyonu Yardımcısı Nazım Herki, BaÄŸdat kendi çıkarları doÄŸrultunda terör örgütü PKK'yı Irak'ta silahlandırıp, HaÅŸdi Åžabi'nin (Åžii milis gücü) bünyesine sokmaya çalıştığını iddia etti.

Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesine konuÅŸan Herki, "BaÄŸdat kendi çıkarları doÄŸrultunda PKK'yı Irak'ta silahlandırıp, HaÅŸdi Åžabi'nin (Åžii milis gücü) bünyesine sokmaya çalışıyor. Buradaki hedef her bölgede güçlenen Kürtlerin önünü kesmek ve birbiriyle savaÅŸtırmaktır" ifadelerini kullandı.

"PKK'NIN SÄ°LAHLANDIRILMASI BÃœYÃœK BÄ°R YANLIÅž"

BaÄŸdat'ın böylesine büyük bir yanlış içerisine girmemesinin gerektiÄŸine dikkati çeken Herki, "PKK'nın BaÄŸdat tarafından silahlandırılması büyük bir yanlışlıktır. Aynı zamanda Irak'ın Türkiye'ye savaÅŸ ilanı anlamı taşıyor. Bu iÅŸten kimse karlı Ã§Ä±kmayacaktır" deÄŸerlendirmesinde bulundu. 

Kürt bölgesinin elinin zayıflatılması için merkezi hükümetin PKK'ya silah vermek istediÄŸine deÄŸinen Herki, "Irak BaÅŸbakanı Haydar el-Ä°badi, PKK'yı elinde bir kart olarak Kürtlere karşı kullanmak istiyor. Bunu yapabilmek için PKK'yı HaÅŸdi Åžabi'ye baÄŸlamayı planlıyorlar. BaÄŸdat kendi özel çıkarları için PKK'yı Kürdistan bölgesine karşı kullandırmak istiyor. Daha öncede bu yollar denendi" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.