Sosyal Medya

Güncel

HDP: Tekke ve zaviyeler açılsın!

Altan Tan, Cumhuriyet’in ilanından sonra kapatılan tekke ve zaviyelerle ilgili kanunun yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi verdi.



HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhuriyet’in ilanından sonra kapatılan tekke ve zaviyelerle ilgili kanunun yürürlükten kaldırılması için kanun teklifi verdi.

“Günümüzde de kanunen yasak olmasına raÄŸmen birçok tarikat, tekke ve medrese faaliyetini sürdürmektedir”diyen HDP'li Altan Tan, tekke ve zaviyelerle ilgili yasakların kaldırılması durumunda, ‘NakÅŸibendîlik, Kadirilik, Halvetilik, UÅŸÅŸakîlik, Cerrâhîlik, Şâbânilik, Sa’dîlik gibi Sünnî tarikatların’ dini deÄŸerlerlerini özgürce yaÅŸayacaklarını savundu.

Altan Tan’ın TBMM’ye verdiÄŸi teklif, 30/11/1925 tarih ve 677 Sayılı Tekke Ve Zaviyelerle Türbelerin Seddine ve Türbedarlıklar Ä°le Bir Takım Unvanların Men Ve Ä°lgasına Dair Kanunun yürürlükten kaldırılması, 2981 sayılı Ä°mar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı Ä°ÅŸlemler ve 6785 sayılı Ä°mar Kanununun Bir Maddesinin DeÄŸiÅŸtirilmesi Hakkında Kanun’da ve 3194 sayılı Ä°mar Kanunu’nda deÄŸiÅŸiklik öngörüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.