Sosyal Medya

Dünya

Rusya, Kazakistan'a S-300 hibe ediyor

Rusya Kazakistan’a 5 adet S-300 uçaksavar füze sistemlerini hibe etti



Rusya’nın Kazakistan’a 5 adet S-300 hava savunma füze sistemini hibe ettiÄŸi bildirildi.

TASS haber ajansı 23 Aralık ÇarÅŸamba günü Rusya’nın Kazakistan’a S-300 hava savunma füze sistemini hibe ettiÄŸini haber verdi. Habere göre, konu ile ilgili açıklama Rusya Savunma Bakanı Sergey Åžoygu’nun Kazak meslektaşı Imangali Tasmagambetov ile görüşmesinden sonra yapıldı.

Rus Bakan açıklamasında, "Biz Kazakistan’a S-300 hava savunma füze sistemini teslim etme projesini tamamladık. Bu bizim Kazakistan ile ortak hava savunma sistemimizin ana temelini oluÅŸturmadaki en önemli pratik adımımızdır”, dedi.

Sergey Åžoygu Kazakistan’a hava savunma sistemlerinin ÅŸimdi teslim edilmesini 'bu ülkeye ve bölgeye her taraftan tehditler olduÄŸu' gerekçesiyle açıkladı. Kazakistan Savunma Bakanı Imangali Tasmagambetov ise Rusların bu giriÅŸimini ülkesine 'büyük destek' olarak deÄŸerlendirdi ve bunun için Rusya'ya teÅŸekkür etti.

Kazakistan teslim edilen beÅŸ S-300PS füze sistemlerinin askeri göreve baÅŸladığı da bildirildi. Kazakistan’a hibe edilen bu füze sistemlerinin S-400 ve S-300PM füze sistemleri ile yeniden donatılan Rus hava savunma birliklerinden transfer edildiÄŸi bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.