Sosyal Medya

Güncel

Kırgızistan'dan Rusya'ya destek: Türkiye özür dilesin

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, uçak düşürme konusunda Türkiye'nin Rusya'dan özür dilemesi gerektiğini söyledi.



Rus haber ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre, Kırgızistan CumhurbaÅŸkanı Almazbek AtambayevTürkiye'nin Rus Su-24 uçağını vurma kararının hata olduÄŸunu, Ankara'nın özür dilemesi gerektiÄŸini söyledi.
Atambayev, yaptığı açıklamalarda,"Türkiye'nin bu tür Radikal önleme gitmemesi gerektiÄŸini en baÅŸta söylemiÅŸtik. Bu trajik bir hataydı, bu hem Türk hem de Rus halkı için bir sorun" dedi.

Habere göre Atambayev şu şekilde devam etti:

"Bu konu hakkında Vladimir Putin ile görüştük. Recep Tayyip ErdoÄŸan ile görüşmemizde de kendi fikrimi dile getirdim. Uçağı vurma kararı kesinlikle yanlıştı. Hatta uçak Türkiye hava sahasına girmiÅŸ olsa bile onların dediÄŸin gibi 17 saniyeliÄŸine, sadece 17 saniyeliÄŸine 20 yıldan uzun süredir kurulan karşılıklı iliÅŸkileri roketle vurmak hataydı. Bizim ülkemizin sınırlarına komÅŸu ülkelerin uçaklarının girdiÄŸi zamanlar da oldu. Hem de saniyeliÄŸine deÄŸil saatlerce. Ama biz onları vurmadık. Bizim için barış daha önemli. Türkiye ve Rusya'nın bu durumu çözmek için bilgeliklerinin yeteceÄŸini umuyorum. Rusya ve Türkiye arasındaki durumun kötüleÅŸmesi hem siyasi hem de ekonomik açıdan iki ülke için de karlı deÄŸil. Türkiye'nin özür dilemesi gerektiÄŸini düşünüyorum."


2011'DE 'TAYYÄ°P ABÄ°' DEMÄ°ÅžTÄ°

Kırgızistan Başbakanı Almazbek Atambayev, ne zaman zorluklarla karşılaşsalar Türkiye`nin hep yardım ettiğini belirtti. Atambayev, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a "Tayyip abi" diye hitap etmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.