Sosyal Medya

Güncel

PKK emretti, HDP yerine getiriyor

HDP Şanlıurfa milletvekili Osman Baydemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “2 ay sonra burada konuşamayabiliriz” dedi. PKK geçtiğimiz günlerde HDP'ye meclisten çekil talimatı vermişti



Avrupa BirliÄŸi (AB) Bakanı Volkan Bozkır, Türkiye Parlamentosu Avrupa BirliÄŸi Uyum Komisyonu’na bugün basına kapalı brifing verdi. 

AB süreci hakkında bilgi veren Bakan Bozkır milletvekillerinin sorularını da yanıtladı.

Bakanın verdiÄŸi brifingin ardından söz alan HDP’li Åžanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir bölgede yaÅŸananları anlatarak “Bugün hiç olmadığı kadar Kürt halkında bir kopuÅŸ var. Ä°nsanlar bize ‘Ne iÅŸiniz var Parlamentoda’ diyorlar. Bir an önce müzakere masasına dönülmesi lazım” dedi.   

Baydemir’e cevap veren AB Bakanı Bozkır ise barış için Ä°rlanda örneÄŸini verdi.Ä°rlanda’da barış masasında IRA ve onun siyasi partisinin olduÄŸunu anımsatan Bozkır, ÅŸunları söyledi:

 “Ä°kisi birlikte masada kaldı. IRA silah bırakmak istemeyince oradaki siyasi parti, IRA’ya silah bıraktırdı. Silah bıraktıran unsur siyasi parti oldu. Silahlar bırakıldı, çimentoya gömüldü ondan sonra barış saÄŸlandı. HDP eÄŸer terör örgütüne silah bıraktırma konusunda baskı uygularsa tekrar sürece dönülür. Terör örgütüne silah bırakmayı saÄŸlayabiliyorsanız beraber geleceÄŸe güvenle bakabiliriz.”

PKK MECLİSTEN ÇEKİLİN TALİMATI VERMİŞTİ

Hatırlanacağı üzerinde geçtiÄŸimiz günlerde, Örgütün sözde Kuzey Alanları Karargahı ile KCK Yürütme Konseyi BaÅŸkanlığı arasında ÅŸifreli olarak gerçekleÅŸen, konuÅŸmada  HDP milletvekillerinin Meclis'ten çekilmeyi gündeme getirmesini isteyen örgüt yönetimi, milletvekillerinin, "Bize demokratik siyaset yaptırılmıyor", "Halkın öz yönetimi kabul edilmiyor", "Bizi seçen halka 'tek tek hendeklerde öldürülürsünüz' deniliyor", "Bizim bu ÅŸartlarda kalmamızın bir anlamı yoktur. Bize Ankara'da yer yoksa halkımızın öz yönetimlerinin yanındayız" ÅŸeklinde ifadeler kullanmalarını talep etmiÅŸti. 

www.yeniakit.com.tr

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.