Sosyal Medya

Güncel

Rus füzeleri İsrail'e işlemiyor!

Rusya tarafından Suriye'ye konuşlandırılan S-400 füzelerinin, Şam'da suikastler gerçekleştiren İsrail uçaklarına kapalı olduğu belirtiliyor



Ä°srail'in yaklaşık 30 yıl hapishanelerde tuttuÄŸu Hizbullah üyesini yıllar sonra Åžam'da düzenlediÄŸi hava saldırısıyla öldürmesinin yankıları devam ediyor. Rusya'nın, Türkiye ile yaÅŸanan gerilimden sonra Suriye'ye konuÅŸlandırdığı S-400 füzelerine raÄŸmen Ä°srail uçaklarının burada operasyon düzenlemesi akıllarda soru iÅŸaretleri bıraktı. 

EÅŸ- Åžark'ül Ewsat'ın Ä°srail basınına dayandırdığı haberi ne göre, Ä°srail kaynakları, Rusya'nın benzer üç suiskastı daha görmezden geldiÄŸini öne sürüyor. Ä°ki ülke arasında konuyla ilgili anlaÅŸmalar olduÄŸu iddia ediliyor. 

İsrail istihbaratına yakın kaynaklar Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Semir Kantar'ın Şam yakınlarında bir binaya düzenlenen hava saldırısında öldürülmesinin ardında Rusya ile yapılan gizli bir anlaşma olduğunu belirttiler.

Kaynaklardan biri ise Kantar’ın suikasta uÄŸradığı sırada, Rusya’nın korumasında olan ve S – 400 füzelerinin komuta merkezinin de bulunduÄŸu bir bölgede olduÄŸunu iddia etti. Bir baÅŸka kaynak ise Rusya’nın operasyon boyunca sessiz kaldığını ve hiçbir tepki göstermeden beklediÄŸini söyledi.

Ä°srail yönetimi ise Semir Kantar’a yönelik suikasttan memnuniyet duyarken yapılan operasyonla ilgili bilgi vermedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.