Sosyal Medya

Güncel

Hamaslı Aruri İsrail'in baskısıyla Türkiye'den ayrıldı

İsrail'in Türkiye'den ayrılmasını istediği Hamaslı Aruri'nin daha önce ABD'nin baskısıyla ayrıldığı öğrenildi. Hamas da Aruri'nin ayrıldığını doğruladı



Türkiye ile İsrail arasındaki 'normalleşme' görüşmelerinde adı geçtiği belirtilen Aruri ile ilgili Tel Aviv ve Ankara'dan sonra Hamas'tan da açıklama geldi.

Hamas, Ä°srail’in iliÅŸkilerin düzeltilmesine yönelik anlaÅŸma kapsamında Türkiye’nin sınır dışı etmesini istediÄŸi Hamas yöneticisi Salih Aruri’nin birkaç ay önce Türkiye’den ayrıldığını doÄŸruladı. Daha önce Aruri’nin ABD’nin baskısı sonucu Türkiye’den sınır dışı edildiÄŸi iddia edilmiÅŸti.

Londra'dan yayın yapan El Kuds el Arabi gazetesine konuşan bir Hamas yetkilisi, İsrail ile Türkiye arasındaki ön anlaşmada ismi geçen Hamas yöneticisi Salih Aruri'nin birkaç ay önce Türkiye'den ayrıldığını söyledi.

Yetkili, Aruri'nin sürekli ülke deÄŸiÅŸtirdiÄŸini, ABD ve Ä°srail’in baskısı nedeniyle Türkiye'yi ‘zor durumda bırakmamak’ için kendi isteÄŸiyle Türkiye'den ayrıldığını belirtti.

Aruri'nin Katar’a ve Lübnan'a gittiÄŸini kaydeden yetkili, Türkiye'nin Hamas faaliyetlerini kısıtladığı söylentisini de yalanladı. Yetkili ayrıca, Türkiye'nin Aruri'nin ülkeye giriÅŸini de yasaklamadığını ifade etti.

Ä°srail basını, aÄŸustos ayında Türkiye’nin ABD’nin baskısına boyun eÄŸerek Salih Aruri’yi sınır dışı etme kararı aldığını öne sürmüştü.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.