Sosyal Medya

Dünya

'Türk Devletlerinin Rusya'ya destek' iddiasına yalanlama!

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan'dan Türk Devletlerinden Rusya'ya destek iddialarına yalanlama geldi. Sözkonusu haberin Rus ve Alman Medyası tarafından çarpıtıldığını belirtti.



Türkçe KonuÅŸan Ãœlkeler Uluslararası Gazeteciler DerneÄŸi Genel BaÅŸkanı Güngör Yavuzaslan'dan 'Türk Devletleri'nin Rusya'ya destek açıklaması' haberlerine yalanlama geldi. Sözkonusu haberlerin kasıtlı ÅŸekilde çarpıtıldığını belirten Yavuzaslan, "Bağımsız Devletler TopluluÄŸu (BDT) savunma ittifakına üye altı ülke moskova toplantısında Türkiye ve Rusya arasındaki kriz ele alınmıştır.Sözü geçen toplantıda sonuç bildirisinde Kolektif Güvenlik AnlaÅŸması Örgütü olarak sonuç bildirisinde Rusya'ya destek bildirilmemiÅŸtir" dedi.

SARKİSYAN'IN SÖZÜ TÜRK DEVLETLERİNE MAL EDİLDİ

Kolektif Güvenlik AnlaÅŸması Örgütü (KGAÖ) Dönem BaÅŸkanı ve Ermenistan Devlet BaÅŸkanı Serj Sarkisyan'ın KGAÖ Liderler Zirvesi sonrası yaptığı 'Rusya'ya destek' açıklamasıyla ilgili olan haberlerin kasıtlı ÅŸekilde Rus ve Alman yayın organlarında çarpıtıldığını ve bunun Türk Devletlerine mal edildiÄŸini belirten Yavuzaslan "Sözü geçen haberler incelendiÄŸinde Ermenistan Devlet BaÅŸkanı'nın beyanına dayanan Alman sitesi kaynaklı bir haberdir. Kazakistan ve Kırgızistan devletlerinin krizle ilgili konumları daha önceden birinci derece resmi ağızlardan açıklanmıştır. Hatta Kazakistan Devlet BaÅŸkanı Nursultan Nazarabayev arabuluculuk teklif etmiÅŸtir." dedi.

Kaynak: www.yeniakit.com.tr

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.