Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Azerbaycan ile savaştayız'

Ermenistan, Azerbaycan ile ateşkes sürecinin sona erdiğini açıkladı...



Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesi sorunu nedeniyle geçen günlerde her iki ülkenin askerleri arasında çatışma yaşanmıştı. Ermenistan Savunma Bakanı Sözcüsü Hovhannisyan, "Bugün bir savaşın içindeyiz. Savaş kelimesini kullanmak zorundayız çünkü ortada ateşkes kalmadı" dedi.

Ajanslarda yer alan habere göre; Azerbaycanve Ermenistan CumhurbaÅŸkanları Ä°lham Aliyev ve Serj Sarkisyan'ın Ä°sviçre'de yaptıkları görüşmede, iki ülke arasında tartışma konusu olan DaÄŸlık KarabaÄŸ bölgesinin geleceÄŸiyle ilgili hiçbir sonuç alınamamıştı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Hovhannisyan, ''Bugün bir savaşın içindeyiz. Savaş kelimesini kullanmak zorundayız çünkü ortada ateşkes kalmadı... Azerbeycan tank, havan topu, uçaksavar gibi varolan tüm silahları kullanıyor'' dedi.

Azerbaycan DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev de ''AteÅŸkes, Ermeni güçlerinin Azerbaycan'daki yasadışı varlığı nedeniyle bozulmuÅŸtur. Ermenistan ele geçirdiÄŸi topraklardan çekilmek zorundadır. Ancak bu sayede bölgede sürdürülebilir barıştan söz edilebilir'' dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.