Sosyal Medya

Güncel

HDP ile ilk temas talebi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi parti liderlerinden bütçe, reformlar, iç tüzük ve yeni anayasa konularında, 30 Aralık'ta görüşmek için randevu talebinde bulundu. Davutoğlu, HDP'lilerle son görüşmesini 15 Temmuz'da gerçekleştirmişti.



Başbakan Davutoğlu'nun, 30 Aralık Çarşamba günü öncelikle bütçe, reformlar, iç tüzük ve yeni anayasa konusunu değerlendirmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan randevu talep etti.

Görüşmelerin aynı günde yapılmasının planlandığı ancak henüz programın netlik kazanmadığı kaydedildi. Programlar netlik kazandığında kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi. DavutoÄŸlu ile HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanları SelahattÅŸn DemirtaÅŸ ve Figen YüksekdaÄŸ son görüşmelerini 15 Temmuz'da gerçekleÅŸtirmiÅŸti.

Randevu talebini duyuran Başbakanlık kaynakları, Başbakan Davutoğlu'nun gerek seçim öncesi gerekse seçim sonrasında 4 yılın iyi değerlendirilmesi konusunda açıklamalarda bulunduğu ve 7 Haziran'dan sonra da bütün siyasi partilere gittiği hatırlattı.

Kılıçdaroğlu talebi kabul etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun randevu talebine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olumlu yanıt verdi. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme, 30 Aralık Çarşamba günü yapılacak.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.