Sosyal Medya

Güncel

Peygamber mührüne 'suç aleti' muamelesi

İslam peygamberinin mührü, bazı gazetelerde 'IŞİD logosu' şeklinde haberleştirilerek suç aleti olarak gösterilmek istendi



İzmir'in Selçuk İlçesi'nde peygamber efendimizin doğum günü münasebetiyle düzenlenen etkinliğe davet için kullanılan "peygamberlik mührü" bazı internet siteleri ve gazeteler tarafından suç vakası haline getirilmek istendi. Davetiyeye suç aleti muamelesi yapılan haberlerde, İslam peygamberinin mührü için 'IŞİD logosu' ifadeleri kullanıldı.

Mevlid kandili münüsabetiyle Ä°zmir’in Selçuk Ä°lçesi’nde Tahsin AÄŸa Camisi’nde gerçekleÅŸtirilecek mevlide, bir siyasi partinin kadın kolları da, Peygamber Efendimizin mührü bulunan bir davetiye bastırarak destek oldu. Bu davetiye, Birgün gazetesinde, ‘IŞİD logolu’ davetiye halkta tedirginlik meydana getirdi’ iddiasıyla haberleÅŸtirildi.

Mevlid için bastırılan davetiyenin saÄŸ köşesinde peygamberimizin mührü bulunuyor. Davetiyede, ‘Tek çare Kelime-i Tevhid iken, tek kurtuluÅŸun kalırsa ÅŸefaat’e, Haydi buyur salavata” sözleri de yazılı. Davetiye yanında lokum ve ÅŸekerle birlikte halka dağıtılıyordu.

MÜFTÜLÜK: ÖRGÜT KULLANIYOR DİYE VAÇGEÇECEK HALİMİZ YOK

Konuyla ilgili ilçe müfülüğünden görüş alan gazete beklemediği bir cevapla karşılaştı. Müftülük logonun peygamberlik mührü olduğunu hatırlatarak şu açıklamayı yaptı:

Bu Selçuk Müftülüğü’nün programıdır. Birçok dostumuz böyle ikramlarda bulunur. Biz bütünleÅŸtiriciyiz. Mesele bizimle alakalı deÄŸil. Fakat konuyu doÄŸru deÄŸerlendirmek lazım. Kimse Peygamber’in mührünü, Allah’ın lafzını deÄŸiÅŸtiremez. Herhangi bir örgüt bunu kullanıyor diye bundan vazgeçecek halimiz yok.

BAÄžCILAR'DA DA BENZER VAKA

Daha önce de BaÄŸcılar'da uzun yıllardır tesettür giyim üzerine faaliyet gösteren bir maÄŸaza aynı gazetelerin hedefi olmuÅŸtu.  MaÄŸazada yer alan kelime-i tevhid yazılı tişörtler, bazı gazeteler tarafından, "Ä°stanbul'da IŞİD Store" diye haber yapılmıştı. Ancak maÄŸaza sahipleri ise "Bizim IŞİD ile ya da baÅŸka hiçbir örgütle bir baÄŸlantımız yok" ÅŸeklinde kendilerini savunmak zorunda kalmışlardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.