Sosyal Medya

Coğrafyamız

"Ramadi'de sona yaklaşıyoruz"

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD’e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu'nun Sözcüsü Albay Steve Warren, Irak güçlerinin Ramadi kentini IŞİD’den geri almasının ‘kaçınılmaz’ olduğunu belirterek, “Sona yaklaşıyoruz” dedi.



DoÄŸal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Warren, BaÄŸdat’tan telekonferans yoluyla Pentagon’daki gazeteciler için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Iraklı güvenlik güçlerinin Anbar eyaletinin kent merkezi Ramadi’yi alması için baÅŸlatılan harekât hakkında bilgi veren Warren, koalisyon güçlerinin, taarruza katılan Iraklı güçlere son 24 saat içinde çok sayıda cephane desteÄŸinde bulunduÄŸunu söyledi.

Warren, son birkaç haftadır ilerleme kaydedilmesine raÄŸmen Ramadi’nin ÅŸehir merkezinde birçok alanda zorlu çatışmaların olacağının altını çizerken, “Ramadi’nin tamamen temizlendiÄŸini deklare edebilmemiz için daha çok zaman var” diye konuÅŸtu.

Iraklı kuvvetlerin önlerinde çetin çarpışmaların bulunduÄŸunu ve ÅŸehrin geri alınmasının zaman alacağını vurgulayan Warren, “Ramadi’nin geri alınması kaçınılmazdır. Sona yaklaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Warren, Ramadi’de 250 ile 350 arasında terör örgütü DAEÅž’in savaşçısı olduÄŸunu da belirtti.

Koalisyon güçleri Salı günü Ramadi2de IŞİD'e 6 hava saldırısı düzenlendiğini, 2 askeri bina ve 4 cephaneliğin vurulduğunu açıkladı.

“Åžii’ler operasyona katılmıyor”

 

 
 

 

Warren, bir soru üzerine, kentin geri alınması için düzenlenen taarruza Şii güçlerin katılmadığı bilgisini verdi. Şehre giren Iraklı kuvvetlerin büyük çoğunluğunun Takaddum üssünde eğitilen Sünni yerel savaşçılardan oluştuğunu aktaran Warren, bu gruplara bazı Irak güvenlik güçlerinin de destek verdiğini kaydetti. Warren, Ramadi operasyonunda kimlerin yer aldığına Irak hükümetinin karar verdiğini ifade etti.

Steve Warren ayrıca, IŞİD'in, Felluce'den çekilirken savaşçılarına Iraklı güvenlik güçleri gibi giyinmeleri ve bu şekilde katliamlar yapmaları talimatı verdiğini söyledi. Bu bilgilere Iraklı güvenlik güçlerinin elde ettiği belgelerden ulaşıldığını belirten Warren, belgelere göre IŞİD militanlarının Felluce'de camileri havaya uçurmak, halka işkence etmek ve onları öldürmek istediğini kaydetti.
Warren, "Gözü dönmüşlüğün işaretleri olabilecek davranış değişikliğini görmeye başlıyoruz" dedi.

Ramadi, Mayıs ayında IŞİD’in eline geçmiÅŸti.

Kaynak: AA, Reuters
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.