Sosyal Medya

Güncel

MİT 'Tahşiye silahlandı raporu'nu yalanladı

MİT, 'Tahşiye'ye kumpas' davasının bugünkü duruşmasına gönderdiği ifadede, Tahşiye hakkında 'silahlı örgüt' şeklinde bir rapor hazırlamadığını bildirdi



TahÅŸiye grubuna yönelik kumpas kurdukları iddia edilen dönemin emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Yurt Atayün ve Ömer Köse ile Samanyolu Genel Müdürü Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduÄŸu 9’u tutuklu 33 sanığın yargılandığı dava baÅŸladı. 

El Cezire'nin haberine göre duruÅŸmada TahÅŸiye Grubuna yönelik duruÅŸmadan bir gün önce Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı’ndan yazı geldiÄŸi ortaya çıktı.

MÄ°T Hukuk Müşaviri Ãœmit Ulvi Canik imzalı yazıda, MÄ°T kayıtlarında TahÅŸiye ile ilgili araÅŸtırma sonucu yer aldı. Yazıda, Radikal TahÅŸiye Grubu, ‘El Kaide yanlısı Radikal Mehmet DoÄŸan Grubu’ veya ‘Radikal Mehmet DoÄŸan Grubu’ adı altında herhangi bir örgüt veya silahlı terör örgütüne dair bir tespitimiz bulunmadığı ifade edildi.

MÄ°T’in 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiÄŸi yazıda ÅŸu ifadelere yer verildi: TahÅŸiye Grubu isimli dini motifli yapılanma hakkında ise; MüsteÅŸarlığın faaliyet konuları kapsamında, TeÅŸkilat usul, prensip ve teknikleri kullanılarak yürütülen rutin çalışmalar esnasında Mehmet DoÄŸan’ın kaleme aldığı ‘Esrarname’ adlı kitapta ayeti hadis ve Risale-i Nurlar’dan alıntılarla yaptığı ÅŸerhlerde ‘Åžuayb Bin Salih’ olarak adlandırdığı Usame Bin Ladin’i ‘Mehdi’nin Komutanı’, EL Kaide’yi ise ‘Mehdi’nin Askerleri’ olarak izah ettiÄŸi yönünde istihbari bilgi, duyum elde edildi. Ancak söylem bazında dile getirdiÄŸi söz konusu bilgi, duyumun ÅŸiddete veya silahlı teÅŸkilatlanmaya dönüştürüldüğüne dair bir tespitimizin olmadığı, Gruba yönelik Ä°stanbul Ä°l Emniyet Müdürlüğü Ä°stihbarat Åžube Müdürlüğü’ne 3 Aralık 2008 tarihi öncesinde ya da sonrasında intikal ettirilen herhangi bir not ya da yazı bulunmadığı tespit edilmiÅŸtir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.