Sosyal Medya

Güncel

HAMAS yöneticis Aruri Türkiye'den aylar önce ayrılmış

HAMAS yöneticis Aruri kendi isteğiyle Türkiye'den ayrıldı



Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu'nun "Türkiye Hamas yöneticisi Salih El Aruri'yi sınır dışı etti" yönündeki açıklaması geniÅŸ yankı uyandırdı.

Oysa Salih El Aruri'nin aylardır Türkiye'de olmadığı ortaya çıktı. Hamas kaynaklarından öğrenilen bilgilere göre Aruri Türkiye'ye yaklaşık 7 aydır hiç gelmedi, ÅŸu an ise Katar'da bulunuyor.

Bir ÅŸahsın bir ülkeden sınır dışı edilmesi için o ülkede bulunması gerektiÄŸini hatırlatan Filistinli kaynaklar, Aruri'nin Türkiye'de ikamet etmediÄŸini, ara sıra ziyaretlerde bulunduÄŸunu, en son ziyaretinin yaklaşık 7 ay önce olduÄŸunu, o süreçten beri de Türkiye'ye gelmediÄŸini belirtti.

Ä°srail medyası söz konusu anlaÅŸmada Salih El Aruri'nin sınır dışı edilmesi ve Türkiye'deki Hamas ofis ya da bürolarının kapatılıp, Hamas'ın Türkiye'deki faaliyetlerine son vermesi gibi maddeleri gündeme getiriyor.

Hamaslı yetkililer, örgütün Türkiye'de herhangi bir ofis veya bürosunun bulunmadığını dolayısıyla da Hamas'ın her hangi bir faaliyetinin olmadığına dikkat çekiyor.

Filistinlilere göre Ä°srail medyasında Ä°srailli siyasilerin açıklamalarıyla pekiÅŸtirilen bu tarz haberler, "Türkiye, Hamas'la iliÅŸkilerini kesti" yönünde algı oluÅŸturmayı amaçlıyor.

Oysa Hamas kaynakları tam da bu süreçte Hamas lideri Halid MeÅŸal'in Türkiye'ye ziyaret gerçekleÅŸtirdiÄŸine dikkat çekerek, MeÅŸal'in ziyaretinin Ä°srail'in bu tarz manüpilasyonlarına bir cevap olduÄŸunu söylüyor.

Zira Ä°srail ile Türkiye arasındaki normalleÅŸme süreciyle ilgili ne Hamas'tan de Filistin'in diÄŸer yönetim unsurlarından olumsuz her hangi bir tepki veya açıklama gelmedi. Aksine Filistinlilerin bir çoÄŸu Türkiye'nin bu yöndeki diplomatik hamlelerine asla karışamayacaklarını ve saygı duyacaklarını vurguluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.