Sosyal Medya

Güncel

'Ucûbe' tazminatına bu kez ret

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kars'taki 'İnsanlık Anıtı' heykeli için sarf ettiği 'ucûbe' sözüne verilen cezayı Yargıtay'ın bozmasının ardından, davayı yeniden görüşen mahkeme, bu kez tazminat talebinin reddine karar verdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde Kars'ta bulunan 'İnsanlık Anıtı' heykeli için sarf ettiği 'ucûbe' sözü üzerine heykeltraş Mehmet Aksoy, tazminat davası açmış ve mahkeme Erdoğan'ın 10 bin lira tazminat ödemesine karar vermişti. Yargıtay'ın bu kararı bozmasının ardından, davayı yeniden görüşen mahkeme bu kez Yargıtay'ın kararına uydu ve Mehmet Aksoy'un açtığı davanın reddine karar verdi.
 
Erdoğan, Kars'ta düzenlediği bir mitingde "Hasan Harakani'nin türbesinin yanına bir ucûbe koymuşlar, garip bir şey dikmişler. Oradaki tüm vakıf eserlerinin, o sanatkârane eserlerin olduğu yerde böyle bir şey olması düşünülemez. Konuyla ilgili olarak belediye başkanımız görevini süratle yerine getirecektir. Bunu süratle bekliyoruz. İnşallah ilk gelişimizde bunu da göreceğiz. O bölgeyi de gayet güzel bir park haline belediye getirecektir'' diye konuşmuştu.
 
Bunun üzerine heykeltraÅŸ Mehmet Aksoy'un açtığı davayı sonuçlandıran Ä°stanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın tazminat ödemesi yönünde karar vermiÅŸti. Aksoy, heykele yakıştırdığı 'ucûbe' sıfatı nedeniyle ErdoÄŸan'dan 100 bin TL tazminat talep etmiÅŸ, mahkeme, ErdoÄŸan’ın 10 bin TL tazminat ödemesine karar vermiÅŸti.
 
Kars'taki anıt Erdoğan'ın sözlerinden bir süre sonra, yerinden kaldırılmıştı.
 
Kaynak: DHA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.