Sosyal Medya

Güncel

DemirtaÅŸ'a 'Moskova' eleÅŸtirisi

Başbakan Davutoğlu, partisinin grup toplantısında, önemli açıklamalarda bulunurken, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ında Moskova ziyaretini eleştirdi.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

GüneydoÄŸu'da yaÅŸanan terör olayları nedeniyle maÄŸdur olan esnaf ve vatandaÅŸların yanında olduklarını söyleyen DavutoÄŸlu, hükümetin terör maÄŸdurlarına destek paketini açıkladı.

Buna göre, bölgedeki esnafın 3 aylık vergi beyannamesi süresi 31 Ağustos 2016'ya kadar uzatıldı. Bölge esnafı ayrıca, vergi ve prim borçlarını da mayıs ayına kadar ödeyebilecek.

Davutoğlu, sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerdeki öğretmenlerin de yasak kalkana kadar "izinli" olarak tanımlandığını söyledi.

Öğrencilerin de mağdur olmayacağını ifade eden Başbakan, "Milli Eğitim Bakanlığı yoğunlaştırılmış program izlemek için gerekli tedbirleri aldı" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun terör mağdurları için alınan önlemlere ilişkin açıklaması şöyle:

"Terör örgütü şehir merkezlerinde hendek kazıyor, camileri, okulları yakıyor. Sivilleri kendilerine kalkan yapıyor. Terör örgütünün bu tuzaklarına hiçbir vatandaşımız düşmedi, teşekkür ediyorum.

Hükümet daima yanlarında olacak. Terörden maÄŸdur olan kardeÅŸlerimizin zararlarını karşılayacak güçteyiz. Bakanlar Kurulu'nda detaylı görüşmeler yaptık. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık, bu ülkede kimse sahipsiz deÄŸil. MaÄŸduriyetlerin giderilmesi için her türlü tedbiri aldık ve karara baÄŸladık. 

Evlerini terk etmek durumunda kalan vatandaÅŸlara her türlü destek verilecek. Esnaf kardeÅŸlerimizin zararları giderilecek. 3 aylık vergi beyannamelerini 31 AÄŸustos 2016'ya kadar ödeyebilecek. Bu bölgede yaÅŸayan esnafımızın vergi ve sigorta primi konusunda kaygı duyması söz konusu deÄŸildir. Vergi ve prim borçları mayıs ayına kadar uzatıldı.

Oradaki öğrencilerin de en iyi ÅŸekilde eÄŸitim görmesi için gereken tedbiri alacağız. Oradaki öğrencilerimizin her biri bizim kendi evlatlarımızdır. Onların en iyi ÅŸekilde geleceÄŸe hazırlanmaları için gerekli tedbirleri alacağız. 

SokaÄŸa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerdeki öğretmenlerimizi yasak kalkana kadar izinli olarak tanımladık. Ã–ÄŸrencilerimiz maÄŸdur olmayacak. Milli EÄŸitim Bakanlığı yoÄŸunlaÅŸtırılmış program izlemek için gerekli tedbirleri aldı. Hafta sonu ve ara tatilde yoÄŸunlaÅŸtırılmış eÄŸitim verilecek."

"İSRAİL İLE GÖRÜŞMELER OLUMLU SEYİRDE"

DavutoÄŸlu, Ä°srail ile iliÅŸkilerin normalleÅŸmesine yönelik görüşmelere de deÄŸindi. Ä°liÅŸkilerin normalleÅŸmesi için sunulan 3 ÅŸarttan "özür"ün yerine getirildiÄŸini hatırlatan DavutoÄŸlu, diÄŸer ÅŸartların yerine getirilmesi için yapılan görüşmlerin olumlu bir seyirde devam ettiÄŸini söyledi.

BaÅŸbakan ÅŸunları kaydetti:

"İsrail ile ilişkilerimizin kesilmesi Mavi Marmara'da vatandaşlarımızın şehit edilmesiyle ilgilidir. Bu olayda İsrail'in sorumluluğu sabittir. Biz olayın ardından İsrail ile ilişkilerimizin normale dönmesi için, özür, tazminat ve Gazze'ye ambargonun kaldırılması şartlarımızı ilettik. Birincisi yerine getirildi. Türkiye, İsrail'e özür dileten ilk ülke olma onurunu da yaşamıştır.

DiÄŸer ÅŸartların yerine getirilmesi için görüşmeler sürüyor. Olumlu bir seyir izlemekle birlikte nihai bir sonuç ortaya çıkmamıştır. Yapılan spekülasyonlar dikkate alınmamalıdır. Gazzeli kardeÅŸlerimize desteÄŸimiz sürecektir. Bugüne kadar Filistin halkına en büyük desteÄŸi veren Türkiye ve AK Parti bu desteÄŸi vermeye devam edecektir." 

DEMÄ°RTAÅž'A MOSKOVA ELEÅžTÄ°RÄ°SÄ°

Rusya'nın baÅŸkenti Moskova'ya gitmeye hazırlanan HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ'a yüklenen DavutoÄŸlu, "Türkiye özgür bir ülke, herkes istediÄŸi yere gidebilir. Bunda hiçbir sıkıntımız yok. Neden 2 ay önce, 1 sene önce gitmediler? Neden bu ülkenin hava sahasını ihlal ettikleri için kriz yaÅŸadığımız bir ülkeye hem de bu zamanda gidiyorlar? Bunlar milletle beraber hareket etmektense Türkiye ile kimin bir derdi varsa onlarla iÅŸbirliÄŸi yapmayı ahlak edinmiÅŸler" diye konuÅŸtu.

CHP'LÄ° VEKÄ°LE ELEÅžTÄ°RÄ°

Rus kanalına verdiği röportajda 'Türkiye'nin IŞİD'e sarin gazı gönderdiğini' iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'i de eleştiren Başbakan, şunları dile getirdi:

"CHP'li bir milletvekili de sarin gazı iftirasını attı. Sayın Kılıçdaroğlu, 'Böyle dediyse senin partide işin yok diyeceğiz' dedi ama bir adım atılmadı. Terörle mücadelede tüm vatandaşlarımız yanımızda. Biz de onların yanındayız ve gece gündüz mücadele ediyoruz."

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar:

"Milletimize verdiğimiz sözleri günü gününe gerçekleştireceğiz. Söylediklerimizi eksiksiz yaparız. Bizim siyasetimizin böyle bir ahlaki zemini vardır.

AB zirvesinde süreçte önemli aşamalar kazandık. 3.5 yıl sonra yeni bir fasıl açıldı. Önümüzdeki dönemde 5 kritik faslın daha açılması içim müzakerelerimizi sürdürüyoruz. AB'nin evrensel normlarında bulunan değerler bizim de değerlerimizdir. AK Parti olarak AB normlarına yönelik hedeflerimizden şaşmayacağız. Türkiye Avrupa kıtasının bir parçasıdır. Avrupa tarihi biz olmadan yazılamaz. Avrupa'nın geleceği biz olmadan tayin edilemez.

Ara Güler Cumhurbaşkanı'nın fotoğraflarını çekti diye adeta linç edilmeye çalışıldı. İnşallah önümüzdeki dönemde sevgisizliğin yerini muhabbet alacak. Bunlar bizim toplumumuza yakışan haller değil.

Muhalefet partileriyle diyalogdan yana bir tavır sergiliyoruz ama aynı tavrı onlardan göremiyoruz. Yapıcı eleÅŸtirilerini dikkate alacağımızı ifade ettik. Bugün de söylediklerimizin arkasındayız. 

Biz önce vatandaşlarımızın sonra da onları temsil eden siyasi partilerin taleplerini dikkate alırız. Coğrafyamızın sıkıntılar yaşadığı dönemde birlikteliğimizi sergilemek durumundayız. Ama muhalefette siyasi ahlaka aykırı bir anlayışla karşı karşıyayız. Bizi şikayet edecekleri tek merci milletimizdir ama yabancı basına bizi şikayet edenler var. Yalan ve iftiralarla ülkesini karalayanlar var. Teröre destek verenlerin yalanları da bitmek bilmiyor. Eş başkanlardan biri Kurşunlu Camii havadan bombalandı deniliyor. Mehmetçiğin birinci vazifesi kutsal mekanları korumaktır.

Kuzey Irak ve Irak'ta bulunan bütün askerlerimiz Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılıdır. Terör olduğu sürece orada bulunmayı sürdüreceğiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.