Sosyal Medya

Coğrafyamız

Davutoğlu'ndan "İsrail" açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsrail ile müzakere sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.



AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter'dan Türkiye ile Ä°srail arasında yürütülen müzakerelere iliÅŸkin açıklamalarda bulunmuÅŸtu. Çelik,  "Devletler arası iliÅŸkilerde iniÅŸler ve çıkışlar olabilir ancak bizim halklarla iliskilerimiz her zaman dostane bir düzleme sahiptir" demiÅŸti. Bu açıklamalar ile birlikte tartışmalarda beraberinde geldi.

Konuya AK Parti'nin grup toplantısında deÄŸinen BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, kimsenin kendilerine Filistin dersi vermeye kalkmaması gerektiÄŸini söyledi.

DavutoÄŸlu, "Ä°srail vatandaÅŸlarımızın içinde olduÄŸu gemiyi uluslararası kara sularında katletmiÅŸtir. Türkiye'nin müzakereler için 3 ÅŸartı olmuÅŸtur. Ä°lki özürdür. Ä°srail Türkiye'den özür dilemiÅŸtir. Ä°srail'e özür dileten ilk ülke olduk. Türkiye Cumhuriyeti devleti böyle bir olay için Ä°srail'e özür dileten ilk devlet olma onurunu yaÅŸatmıştır. Bugün özür beyanıyla ilgili bazı açıklamaları dinliyorum. Mavi Marmara, Ä°srail ordusunun saldırısına uÄŸramış ve masum insanlarımız ÅŸehit edilmiÅŸtir. Türkiye, ikinci tazminat ÅŸartı ve Gazze üzerindeki abluka ve ambargonun kalkması için bekliyor. Filistin özgürlük mücadelemizi kimse sorgulayamaz. Özgür Filistin devleti kuruluncaya kadar Filistin halkına desteÄŸimiz devam edecek. Ä°srail ile iliÅŸkileri normalleÅŸtirme içindeki davranışlar Filistin halkının özgürlük mücadelesi içindir. Gazze için doÄŸru olan bizim için de doÄŸrudur. Filistin için yanlış olan bizim için de yanlıştır. Kim, 'Türkiye Gazze halkını unutuyor, Filistin'e olan desteÄŸini gözardı ederek Ä°srail ile yakınlaÅŸma içine giriyor' derse, bize en büyük bühtanı yapar. Biz, bırakın müzakerelerde, gece rüyalarımızda bile Gazze'yi unutmayız, Filistin'i unutmayız, Kudüs'ü unutmayız, Mescid-i Aksa'yı gözümüzün önünde hep dipdiri tutarız" diye konuÅŸtu.

Kaynak : Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.