Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bayırbucak'ta DAEŞ'in gölgesi bile yok

Suriye Türkmen Meclisi Genel Sekreteri Emin Bozoğlan, "Rusya, DAEŞ bahanesiyle Bayırbucak'ı vuruyor. Halbuki Bayıbucak'ta DAEŞ'in gölgesi dahi yoktur" dedi.



Bozoğlan, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Ortadoğu'daki Türkmen Varlığı" Paneli'nde yaptığı konuşmada, Türkmenlerin Suriye'deki birçok bölgede dağınık halde yaşadığını anlattı.

Bayıbucak'ın da Türkmenlerin yaşadığı bir bölge olduğunu dile getiren Bozoğlan, çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı bölgenin stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.

Bayırbucak bölgesinin Türkiye'nin sınırında yer aldığını dile getiren Bozoğlan, "Eğer burası Türkmenlerden koparılırsa Türkiye'nin Ortadoğu'ya siyasi ve ticari olarak açılımı sorun olacak, bu bölge Türkiye'nin milli bir sorunu haline gelecek" dedi.

"Bayırbucak'ta DAEŞ'in gölgesi yok"
Bozoğlan, 30 Eylül'den itibaren Rusya'nın bu bölgeyi bombalamasıyla sıkıntıya girdiklerini ve bu bölgede hala 15 köyün Türkmenlerin elinde olduğunu ifade tetti.

Batı'nın Esed'i bir koz, Suriye'yi ise bir laboratuvar olarak kullandığını söyleyen Bozoğlan, "Rusya, DAEŞ bahanesiyle Bayırbucak'ı vuruyor. Halbuki Bayıbucak'ta DAEŞ'in gölgesi dahi yoktur. Amerika ve koalisyon ülkeleri 'DAEŞ'i vuruyorum' bahanesiyle, PYD'ye bir koridor açmak, burada hem Suriye'yi hem de Suriye'de oluşacak bir devleti daha zayıf bir hale getirmek ve İsrail'in daha huzurlu yaşaması için plan yapıyor" ifadesini kullandı.

"Olayların olumlu sonuçları da oldu"
Bozoğlan, hiçbir etnik ve mezhepsel yapının düşmanları olmadığını ifade ederek, düşman oldukları güçlerin, kendilerine zülmedenler olduğunu söyledi.

Savaşta en çok Türkmenlerin mağdur olduğunu dile getiren Bozoğlan, "Ancak buradaki olayların bizim için olumlu sonuçları da oldu. Bunlardan birincisi bir meclisin varlığıdır ve bu meclis, uzun yıllar çalışacaktır. İkinci bir kazancımız Suriye'de dağınık halde bulunan Türkmenlerin birbirinden haberdar olmasını sağlamasıdır. Bu çatışmalar ayrıca Irak ve Suriye'deki Türkmenler ile Türkiye'nin kaderinin bir olduğunu gösterdi" değerlendirmesinde bulundu.

Panel, Suriye Türkmen Meclisi Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Türkhan ve Nidal Öztürk'ün konuşması ile sona erdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.