Sosyal Medya

Güncel

Görmez'den Mevlit Kandili mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Mevlit Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.



Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mevlit Kandili nedeniyle yayımladığı mesajında, 22 Aralık Salı'yı ÇarÅŸamba'ya baÄŸlayan gecede Allah'ın bütün alemlere gönderdiÄŸi en son rahmet elçisi Hazreti Muhammed'in mevlidi ÅŸerifini idrak edileceÄŸini  hatırlattı.   
 
Hazreti Muhammed ile gelen vahiy ışığının gönülleri bir kez daha aydınlattığını belirten Görmez, bu ışığın bütün insanlığın muhtaç olduÄŸu manevi huzura dönüşmesini dileyerek, "Vatanımız, milletimiz, gönül coÄŸrafyamız ve topyekun yeryüzü ahalisi için Mevlid Kandili'nin rahmet, merhamet, barış, bereket, ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi. 
 
Ä°slam ve müslüman coÄŸrafyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiÄŸine dikkati çeken Görmez, bütün insanlığı saran ÅŸiddet, terör, savaÅŸ, çatışma ve kaos sarmalı ile karşı karşıya bulunulduÄŸuna iÅŸaret etti. 
 
 Müslümanların kanının akmaya devam ettiÄŸini, onların izzet ve onurunun tarihte hiç olmadığı ÅŸekliyle bugün bizzat birbirleri eliyle yok edildiÄŸini vurgulayan Görmez, "Ä°nsanlığın vicdanını kaybettiÄŸine acı bir ÅŸekilde ÅŸahit olmaktayız. Milyonlarca insan yerinden, yurdundan, evinden barkından, hayatından oluyor. Çocuklar umutlarını, hayallerini, geleceklerini yitiriyor. Tefrika ve cehalet bataklığına saplanıyor" deÄŸerlendirmesini yaptı. 
 
Görmez, Hazreti Muhammed'in ırk, dil, renk, coğrafya ayrımı gözetmeksizin herkesi aynı Allah'a, aynı kitaba, aynı peygambere inanan, aynı secdeye baş koyan, aynı kıblede istikameti bulan kardeşler olarak ilan etmesine rağmen, insanların kardeşlik ahlakını unuttuğunu belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.