Sosyal Medya

Güncel

Barzani 'bağımsızlık referandumu'na yeniden hazırlanıyor

Mesut Barzani yönetiminin "bağımsızlık referandumu" için yeniden hazırlıklara başladığı belirtiliyor. İddiaya göre, Barzani ABD ve Körfez Ükeleri'nden gerekli desteği alarak böyle bir adım atma kararı aldı



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde "bağımsızlık" çalışmalarına yeniden hız verildiği belirtiliyor. İddiaya göre Mesud Barzani Kürdistan devletini ilan etmeye hazırlanıyor. Barzani yönetimine ait Rudaw sitesi Mesud Barzani'nin, bağımsızlık referandumu için hazırlık yapılması talimatı verdiğini duyurdu. İddiaya göre karar Kürdistan Demokrat Partisi'nin dün yaptığı toplantıda alındı.

Rûdaw’a konuÅŸan KDP’nin yetkili isimlerinden olan Aras Haso Mirhan, toplantının ana maddesinin bağımsız Kürdistan ilanı olduÄŸunu açıkladı. Mirhan Barzani'nin bu toplantıda bağımsız Kürdistan referandumu için diÄŸer partilerle görüşme talimatı verdiÄŸini söyledi. Önümüzdeki günlerde Kürdistan Yurtseverler BirliÄŸi (KYB) ile önemli bir toplantı yapılacağını belirten Mirhan, daha sonra diÄŸer partilerle de biraraya gelinerek, bağımsızlık için yapılması gerekenlerin konuÅŸulacağını aktardı.

BÄ°R YIL ERTELENEN BAÄžIMSIZLIK REFERANDUMU

Mesud Barzani 3 Temuz 2014’te Kürdistan Parlamentosu’nda gerçekleÅŸen kapalı oturumda bağımsızlık için referandum hazırlığı yapılmasını talep etmiÅŸti.  IŞİD’in Musul ve daha sonra Kürdistan Bölgesi’ne saldırması, referandumun rafa kaldırıldığı yorumlarını beraberinde getirmiÅŸti.

KÜRT DEVLETİNE KARŞI DEĞİLLER

ABD'nin Virginia eyaletinde gurbetçi Kürtlerle biraraya gelen Barzani, şunları söylemişti: IŞİD savaşı sonrası farklı bir durum ortaya çıkmıştır. Ben daha önce hiçbir devletin Kürt devleti sözünü duymak istediğini hatırlamıyorum. Ancak şimdi birçok ülke açıktan bizi destekliyor. Ayrıca hiçbir ülke bizim bağımsızlığımıza karşı değil.

SUUDİ ARABİSTAN KRALI SÖZ MÜ VERDİ?

Bağımsız  Kürdistan için zemin yoklayan Mesud Barzani, en son 1 Aralık’ta Suudi Arabistan’ın baÅŸkenti Rıyad’da, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud ile görüşmüştü. 
Riyad temaslarının ardından Barzani’nin, yakın çevresine, “Bağımsızlık ilan etsek karşı çıkmazlar” dediÄŸi ortaya çıkmıştı.

TÃœRKÄ°YE BAYRAK JESTÄ° Ä°LE ONAY MI VERDÄ°?

Barzani'nin sitesi Rudaw'da Türkiye'nin de bağımsız Kürdistan devletine karşı olmadığı iddiası yer aldı. Haberde geçtiÄŸimiz günlerde Ankara'ya gelen Barzani'nin havalimanı VIP salonunda, sehpada Türk ve ırak bayraklarının yanındaki Kürdistan Bayrağı ile karşılandığı hatırlatıldı. Barzani’nin, Türkiye BaÅŸbakanı Ahmet DavutoÄŸlu’yla görüştüğü Çankaya Köşkü’nde de Kürdistan Bayrağı yerini almıştı.

Ä°KÄ° DEVLET BAÄžIMSIZLIÄžA DESTEK VERDÄ°

Barzani, geçtiÄŸimiz aylarda yaptığı ziyaretlerde, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan’dan, bağımsızlık konusunda tam destek almıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.