Sosyal Medya

Dünya

Fransa'dan Rusya'ya IŞİD talebi

Fransa, Rusya'dan DAEŞ ile daha fazla mücadele etmesini isteyeceğini açıkladı



Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, ülkesinin Rusya'dan IŞİD ile daha fazla mücadele etmesini isteyeceğini bildirdi.

Moskova'ya bugün yapacağı ziyaret öncesi Fransız basınına konuşan Le Drian, Rus yetkililerle yapacağı görüşmelerde IŞİD ile yapılacak mücadelenin ayrıntılı bir şekilde masaya yatırılacağını belirtti ve özellikle istihbarat konusunda işbirliğinini artırılacağını ifade etti.

Le Drian, ''Terör örgütü olarak gördüğümüz IŞİD konusunda görüş alış veriÅŸinde bulunacağız, Rusya'nın ortak düşmanımız IŞİD ile mücadelesini güçlendirmesini arzu ediyoruz'' dedi.

Fransa, Rusya'nun son dönemde IŞİD ile mücadelesini artırmasına rağmen Suriye'de düzenlediği hava operasyonlarında özellikle Batı tarafından desteklenen ılımlı muhalifleri hedef aldığını düşünüyor.

Fransa, Paris'te 13 Kasım'da IŞİD tarafından üstlenilen terör saldırılarında 130 kiÅŸinin ölümü, 350 kiÅŸinin yaralanmasının ardından uçak gemisi Charles de Gaulle'ü geçen ay bölgeye göndermiÅŸti. Uçak gemisinden kalkan savaÅŸ uçakları, Irak ve Suriye’deki IŞİD hedeflerini vuruyor.

Uçak gemisinin Körfez’e intikali ile Ãœrdün ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri'ndeki toplam 12 olan Fransız savaÅŸ uçağı sayısı üç misli artarak 36'ya çıkmıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.