Sosyal Medya

Güncel

Yemen'de ateşkes süresi bir hafta daha uzatıldı

İsviçre'deki Yemen müzakerelerinin sona ermesinin ardından ülkede yarın sona ermesi beklenen ateşkes 7 gün daha uzatıldı



Ä°sviçre'de BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) öncülüğünde düzenlenen Yemen müzakerelerinin sona ermesinin ardından ülkede yarın sona ermesi beklenen ateÅŸkesin 7 gün daha uzatıldığı bildirildi.  

Yemen hükümetini temsil eden heyetin baÅŸkanı Abdulmelik el-Mihlafi, düzenlediÄŸi basın toplantısında, Ä°sviçre'de baÅŸlayacak diyalog görüşmeleriyle eÅŸ zamanlı olarak baÅŸlatılan ve yarın sona ermesi beklenen ateÅŸkesin, CumhurbaÅŸkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin talimatıyla 7 gün daha uzatıldığını söyledi. 

Mihlafi, Husiler ile Ali Abdullah Salih yanlılarına iÅŸaret ederek, "Karşı taraf, 14 Ocak'ta devam edilecek görüşmelerden önce tutukluların serbest bırakılması konusunda söz verdi. Önümüzdeki görüşmelerin akibeti, tutukluların serbest bırakılması ve Taiz baÅŸta olmak üzere abluka altındaki kentlere yardımların giriÅŸi için yardım koridorlarının açılmasına baÄŸlı" dedi. 

Yemen'de 9 aydır devam eden iç savaşı bitirmeye yönelik BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) öncülüğünde, 15 Aralık'ta Ä°sviçre'de baÅŸlayan müzakerelerin sona erdiÄŸi açıklanmıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.