Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye, İsrail anlaşmasına Hamas'dan ilk açıklama geldi

Hamas yetkilisi Ahmet Yusuf, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin, Türkiye'nin Filistin davasına bakışını değiştirmeyeceğini, buna karşın Gazze ablukasının hafifletilmesi veya kaldırılması için bir imkan doğurduğunu söyledi.



Hamas, Türkiye ile terör devleti İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi anlaşmasının kendisine yansımalarının ne olacağının netleşmesini bekliyor.

Ä°ngiltere'de yayımlanan el-Hayat gazetesinin haberine göre dün “SAMA” isimli yerel bir haber ajansına konuÅŸan Hamas Yetkilisi Ahmet Yusuf, “Ankara ile Tel Aviv arasında iliÅŸkilerin normalleÅŸmesi, bir ÅŸey deÄŸiÅŸtirmez. Türkiye, Hamas’a veya Filistin davasına yönelik tavrını deÄŸiÅŸtirmeyecektir.Türkiye’nin gaz ve diÄŸer meseleler baÄŸlamındaki çıkarlarıyla ilgili bir durum söz konusu. Ä°srail’den gaz satın alması ve Ä°srail gazının Türk toprakları üzerinden Avrupa’ya taşınması, Türkiye’nin stratejik çıkarıyla ilgilidir” dedi.

 

ANLAÅžMA GAZZE ABLUKASINI HAFÄ°FLETEBÄ°LÄ°R

Ahmet Yusuf’a göre bahsi geçen anlaÅŸma Gazze’ye uygulanan ablukayı ve Gazze’nin çilesini hafifletmeye katkıda bulunabilir. Keza Türkiye’nin, Hamaslı yönetici Salih el Aruri’yi Ä°srail’le anlaÅŸma çerçevesinde sınır dışı etmesini uzak bir ihtimal olarak gören Yusuf’a göre Hamas’ın Türkiye’deki faaliyetleri durdurulsa bile bu, Hamas’a zarar vermeyen, aksine onun onurunu koruyan bir yoldan yapılır.

ANLAŞMA NETLEŞMİŞ DEĞİL

Öte yandan Hamas yöneticisi Mahmud el Zahar, Ankara’nın, Hamas’ın Türkiye’deki faaliyetlerini durdurma sözü verdiÄŸine iliÅŸkin haberleri yorumlamaktan kaçındı. El Zahar, “el Meyadin.net”e yaptığı açıklamada, “Åžu ana kadar mesele netleÅŸmiÅŸ deÄŸil, Türkiye resmî bir tavır benimsediÄŸinde ona uygun tutumumuzu duyuracağız. Åžu ana kadar yayımlananların bir dayanağı yok ve meçhul kaynaklardan aktarıldı. Dolayısıyla bunları dikkate almak mümkün deÄŸil.”dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.