Sosyal Medya

Dünya

İşçi partisi lideri Corbyn'den Trump'a cami daveti

İngiltere'deki ana muhalefet lideri Corbyn, ülkesinin çok kültürlü bir yer olduğunu göstermek üzere, Trump'ı Londra'daki bir camiyi birlikte gezmeye davet etti



Ä°ngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, ABD baÅŸkan aday adaylarından Donald Trump'ın Müslüman karşıtı ifadelerine tepki olarak, ülkesinin çok inançlı ve çok kültürlü bir yer olduÄŸunu göstermek üzere, Londra'daki Finsbury Park Camii'ni ziyaret etmesi için Trump'a davette bulundu.

Huffington Post haber sitesine açıklamalarda bulunan Corbyn, BirleÅŸik Krallık'taki hayatın nasıl olduÄŸunu Trump'a ÅŸahsen göstermek istediÄŸini söyledi.

Türkçe konuÅŸan toplumun yoÄŸun olarak yaÅŸadığı Finsbury Park mahallesinin de yer aldığı Islington North bölgesini Ä°ngiliz Parlamentosunda temsil eden Ä°ÅŸÃ§i Partisinin lideri Corbyn, Trump'ın BirleÅŸik Krallık'a giriÅŸinin yasaklanmasını istemediÄŸini belirterek, şöyle konuÅŸtu:

"EÄŸer Donald Trump Britanya'ya gelmek istiyorsa ne güzel. Gelebilir ve bana Finsbury Park Camisi'ni gezerken eÅŸlik edebilir. Ardından benimle birlikte bir sinagoga da gelebilir. Orada dolaşıp, laflayabiliriz. Biz bu ülkenin her bir köşesinde, Londra'da, Birmingham'da, Leicester'da, birbiriyle uyumlu, Ã§ok kültürlü ve Ã§ok inançlı bir toplum oluÅŸturmayı baÅŸardık. Trump'ın gelip, bunu görmesi memnuniyetle karşılanır. Belki birÅŸeyler öğrenir."

İşçi Partisi'nin Genel BaÅŸkanı Corbyn, geçen ay Finsbury Park Camisi'ne molotofkokteyli ile saldırı giriÅŸiminin ardından düzenlenen dayanışma eyleminde de yer almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.