Sosyal Medya

YaÅŸam

47 yıldır Kur'an-ı Kerim öğretiyor

Kur'an kurslarında 47 yıl öğretmenlik yapan 76 yaşındaki Rasim Altıparmak, ilerleyen yaşına rağmen gönüllü olarak Kur'an-ı Kerim'i öğretmeye devam ediyor



Çocuk yaÅŸta Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olan, 47 yıl boyunca Ã¶ÄŸretmenlik, imamlık ve müezzinlik yapmasının ardından emekliye ayrılan 76 yaşındaki Rasim Altıparmak, yaşının ilerlemesine raÄŸmen çocuklara gönüllü Kur'an eÄŸitimi vermeyi sürdürüyor.

Babasından aldığı eÄŸitimle 10 yaşında hafız olan Altıparmak, NiÄŸde'de doÄŸduÄŸu köyde okul bulunmaması nedeniyle hafızlık eÄŸitimine baÅŸladığını söyledi.

Altıparmak, Kur'an-ı Kerim'i ezberlediÄŸinde okuma yazma bilmediÄŸine dikkati çekerek, okuma-yazmayı 1952 yılında Ä°stanbul'a Kur'an ihtisası için gittiÄŸinde öğrendiÄŸini belirtti.

Ä°stanbul'daki eÄŸitiminin ardından memleketine döndüğünü ve bir süre ticaretle uÄŸraÅŸtığını dile getiren Altıparmak, Allah'a hizmet etme isteÄŸinin ticaretin önüne geçtiÄŸini, bundan dolayı 1956'da Kayseri'ye gelerek Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığında Kur'an kursu öğretmeni olarak iÅŸe baÅŸladığını kaydetti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.