Sosyal Medya

Dünya

Avrupa'da 'tel örgü' önlemine protesto

Hırvatistan'ın, Slovenya sınırında bulunan Bujstine şehrinde 'Avrupa'da insanlık için tel örgülere karşıyız' sloganıyla gösteri düzenlendi.



AA'nın haberine göre: Hırvatistan'ın, Slovenya sınırında bulunan Bujstine ÅŸehrinde"Avrupa'da insanlık için tel örgülere karşıyız" sloganıyla gösteri düzenlendi.

Bölge vatandaşları tarafından düzenlenen gösteride, Avrupa'nın özgür kalabilmesi için, içinde yaşayanların da özgür hissetmesi gerektiği mesajı verildi.

Daha iyi bir yaÅŸam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaÅŸmaya çalışan sığınmacıların koridor bölge olarak kullandığı Slovenya'nın, Hırvatistan sınırına tel örgü çekmesinin ardından sığınmacıların zor ÅŸartlar altında olduÄŸunu ifade eden göstericiler, tel örgülerin özgürlüğü kısıtladığını belirtti.

Sınır bölgesine yerleÅŸtirilen tel örgünün etrafında toplanan göstericiler, ÅŸarkılar eÅŸliÄŸinde tel örgüleri yeni yıl için süsleyerek, "Tel örgü ölümdür", "Tel örgü alışkanlıkları deÄŸiÅŸtirir" ve "Avrupa tel örgü ile çevrildi" yazılı dövizler açtı.

Bu arada, Slovenya Ä°Ã§iÅŸleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Macaristan'ın Hırvatistan sınırını kapattığı 16 Ekim'den itibaren ülkeye toplam 335 bin 486 sığınmacının girdiÄŸi, 322 bin 245 sığınmacının ise Slovenya'dan Avusturya'ya geçtiÄŸi ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.