Sosyal Medya

Coğrafyamız

ABD saldırısında 9 Irak askeri öldü

ABD savaş uçaklarının Felluce'deki IŞİD hedeflerine yönelik saldırısında 9 Iraklı asker öldü. ABD Savunma Bakanı Carter, Başbakan İbadi'ye taziyelerini sundu, "Yan yana savaşırken böyle şeyler olabiliyor" yorumunu yaptı.



Irak Savunma Bakanı Halid Ubeydi, Felluce'deki IŞİD operasyonuna havadan destek veren ABD savaş uçaklarının Iraklı güçleri vurduğunu sölyedi.

Saldırıs sonrası basın toplantısı düzenleyen Irak Savunma Bakanı Halid Ubeydi, kötü hava ÅŸartları nedeniyle Felluce'deki operasyona Irak helikopterlerinin destek veremediÄŸini belirtti. Bu yüzden ABD hava güçlerinden destek istendiÄŸini, Amerikan savaÅŸ uçaklarının da bölgeye düzenlediÄŸi saldırıda 9 Iraklı askerin öldüğünü söyledi. 

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter olayla ilgili olarak Irak BaÅŸbakanı Haydar Ä°badi'yi aradı. Carter, Ä°badi'ye askerlerin ölümü nedeniyle taziyelerini sundu. 

Carter, "Sayın Ä°badi ve ben bu olaydan duyduÄŸumuz esefi paylaÅŸtık. Bu konuda bir soruÅŸturma açılacak. Ancak omuz omuza çarpışırken böyle ÅŸeyler olabilir" yorumunu yaptı. 

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.