Sosyal Medya

Güncel

Adil Zozani: HDP hata yaptı

Geçtiğimiz günlerde HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Erdoğansevici diye tanımladığı Adil Zozani konuştu.



GeçtiÄŸimiz günlerde HDP Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ’ın “İçimizde gizli ErdoÄŸanseviciler vardı. Onlar da ÅŸimdi eski vekil” sözleri dikkat çekmiÅŸti. DemirtaÅŸ’ın hedefindeki ismin, eski Hakkâri Milletvekili Adil Zozani olduÄŸu iddia edildi.Haberturk'ten Kübra Par Zozani'ye ErdoÄŸansevici olup olmadığını ve neden tasfiye edildiÄŸini sordu.

"ERDOÄžAN SEVÄ°CÄ° MÄ°SÄ°NÄ°Z?"

Selahattin DemirtaÅŸ, “Eski milletvekillerimiz arasında ErdoÄŸanseviciler vardı” dedi. Sizi kastettiÄŸi söyleniyor. DoÄŸru mu?
Ãœlkemde her gün sokakta insanlar ölüyorken, her yer yakılıp yıkılıyorken; meseleleri kiÅŸiselleÅŸtirmem doÄŸru olmaz. Bu ortamın içinden çıkalım, Kürt halkı kendi haklarını özgürce savunabildiÄŸi bir konuma gelsin; kaybeden Adil Zozani olsun. Dolayısıyla böyle bir tartışmaya hiç girmeyeceÄŸim ama DemirtaÅŸ’ın sözlerine tabii ki üzüldüm.

BAÅžKANLIK SÄ°STEMÄ°NÄ° SAVUNDUM ADAY YAPMADILAR

HDP 1 Kasım’da sizi neden aday göstermedi?

Zaman zaman siyasette de kan deÄŸiÅŸimine ihtiyaç duyulur. Bana göre partimizin takdiridir, DemirtaÅŸ’a göre ise bizim tasfiyemizdir.
Başkanlık sistemini savunmanız mı adaylığınıza mani oldu?
Evet. HDP içinden bazı arkadaşlarımızın ısrarla statükocu düzenin devamını savunmalarını doğru bulmadım. Ben başkanlık sistemini destekliyorum.

HDP CHP'YLE MHP'YLE Mİ ÇÖZECEKTİ?

HDP’nin hatası neydi?

Kürt kitlesi, HDP’ye bu sorunu demokratik ve barışçıl yöntemlerle, müzakere zemininde çözmesi için destek verdi. Oysa HDP 7 Haziran seçiminden itibaren siyaset sahnesinden bir adım geri çekildi. “Ben oynamıyorum” moduna girdi. HDP’nin “AK Parti’ye kesinlikle koalisyon kurmayacağım” demesi hataydı çünkü Kürt kitlesi bu sorunun çözümünü arzuluyor ve çözümü kolaylaÅŸtıracak mekanizmaların devreye girmesini istiyor. HDP 7 Haziran’dan sonra “Kendi ilkelerim doÄŸrultusunda tüm partilerle koalisyona açığım” demiÅŸ olsaydı, AK Parti HDP’yle koalisyon müzakeresi mi yapacaktı? Hayır yapmayacaktı. Ancak HDP’nin bunu söylemiÅŸ olması, AK Parti’yi diyalogdan uzaklaÅŸan taraf olarak bırakacaktı. HDP’nin yanlışının temeli budur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.