Sosyal Medya

Güncel

Putin'den gerginliÄŸi azaltan ifadeler

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'ye mesaj yolladı; Ay'ın altında hiçbir şey sonsuza kadar sürmez..



Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin, Rusya'nın Türk halkını dost olarak gördüğünü ve ilişkilerin bozulmasını istemediğini belirterek Türkiye yönetimine değinerek "Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez" dedi

Putin "Rossiya 1" TV kanalında bir kısmının yayınlandığı Vladimir Solovyev’in "Miroporyadok" (Dünya düzeni) adlı belgeselinde yaptığı konuÅŸmada,

" Öncelikle Türkiye, Avrupa değil. Federal Meclis konuşmamda söylemiştim bir kez daha tekrar etmek istiyorum, Türk halkını dost olarak görüyoruz ve Türk halkı ile ilişkilerimizin bozulmasını istemiyoruz. Ülke yönetimine değinirsek Ay'ın altında hiçbir şey sonsuza kadar sürmez" ifadesini kullandı.

BREJNEV’E AÄ°T CÃœMLEYLE CEVAP

Putin’in, Türkiye yönetimiyle ilgili kullandığı “Ay’ın altında hiçbir ÅŸey kalıcı (sonsuz) deÄŸildir” ifadesi, ünlü Rus devlet adamı Brejnev’e ait bir ifade olarak biliniyor. Brejnev’in, 1978 yılında Çinlilerle ABD’lerin, Tayvan konusunda yaptıkları bir görüşmeye iliÅŸkin deÄŸerlendirme yaparken, ABD’nin eninde sonunda Tayvan’ı Çin’e teslim edeceÄŸini söylediÄŸi ve ardından da “Ay’ın altında hiçbir ÅŸey kalıcı (sonsuz) deÄŸildir” dediÄŸi naklediliyor.

“BÄ°ZÄ°M İÇİN HEM ESAD HEM AMERÄ°KA Ä°LE ÇALIÅžMAK KOLAY”

Putin, Suriye krizinin çözümüne iliÅŸkin yaptığı deÄŸerlendirmede ise, Moskova’nın hem Suriye CumhurbaÅŸkanı Esad ile hem de ABD ile çalışmasının kolay olduÄŸunu vurguladı. Putin ÅŸu ifadeleri kullandı: "Bizim için hem Esad hem de Amerika ile çalışmak kolay. Bununla ilgili kısa zaman önce BaÅŸkan Obama ve Suudi Arabistan ile diÄŸer Arap ülkelerindeki arkadaÅŸlarımızla görüştüm. Neden kolay? Biz tavrımızı deÄŸiÅŸtirmiyoruz."

Rusya’nın Suriye krizinin çözümü konusundaki tavrını kesin olarak belirlediÄŸini belirten Putin, "Önce insanlara sorduk, öyle mi deÄŸil mi, bize katılıyorlar mı katılmıyorlar mı diye. Krizin çözümünün ana noktalarında herkes ’Evet’ dedi. Ä°ÅŸte o zaman biz de ortak ve kabul edilebilir bileÅŸenler doÄŸrultusunda tavrımızı belirledik, bu saatten sonra bir yerden bir yere zıplamamıza gerek yok" dedi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.