Sosyal Medya

Güncel

5. parti CHP'denmi?

CUMHURİYET Halk Partisi, kurultay öncesi yine karıştı. Ekip için düğmeye basan Kılıçdaroğlu’nun Gürsel Erol’u görevlendirmesi tartışma başlattı.



CHP’nin 16-17 Ocak’ta yapacağı kurultaya sayılı günler kala kulisler hareketlenmeye baÅŸladı. Delege seçimleriyle Muharrem Ä°nce’nin olası bir zaferinin önünü kesen Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun partide ikinci adam pozisyonunda olan Genel Sekreter Gürsel Tekin ile TeÅŸkilatlardan Sorumlu BaÅŸkan Yardımcısı Tekin Bingöl’ü pasifize edeceÄŸi konuÅŸuluyor. Bu dedikodunun yayılmasına neden olan geliÅŸme, KılıçdaroÄŸlu’nun Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’u kurultay için görevlendirilmesi. 
 
ÜÇ İSİM HEDEF GÖSTERDİ
 
KılıçdaroÄŸlu’nun tam yetkiyle görevlendirdiÄŸi Gürsel Erol, Eylül 2014'te yapılan kurultayda Gürsel Tekin, ErdoÄŸan Toprak ve Tekin Bingöl’ü hedef göstermiÅŸti. Tekin’i kendine yakın milletvekillerini PM’ye sokmak ve teÅŸkilatı kontrol edememekle suçlayan Erol, üç ismin hışmına uÄŸramıştı. Erol'u daha önce uyaran KılıçdaroÄŸlu'nun, 1 Kasım sonrası Gürsel Tekin ile ters düştüğü için Erol’u Genel Sekreter yapacağı kulislerde konuÅŸuluyor.  Ã–te yandan PM üyesi Alaattin Yüksel görevinden istifa etti, yerine yedek üye ErdoÄŸan Toprak getirildi. 
 
5. parti artık iddia değil
 
“BeÅŸinci Parti CHP’den çıkacak” iddiaları ise artık iddia olmaktan çıkmaya baÅŸladı. Kurultayda KılıçdaroÄŸlu’nu geçmesi imkansız olan Muharrem Ä°nce’nin yeni bir parti için düğmeye bastığı konuÅŸuluyor. Gürsel Tekin’e yakınlığıyla bilinen Mahmut Tanal’ın Ä°nce’nin yanında saf tutması Tekin’in de görevinden alınması sonucunda Ä°nce ile birlikte hareket edeceÄŸi konuÅŸuluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.