Sosyal Medya

Güncel

Barzani: Çok üzgünüm

DAEŞ'in son ayların en büyük saldırısını yaptığını söyleyen Mesut Barzani, hayatını kaybeden Peşmergeler için 'çok üzgünüm' dedi.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani, terör örgütü DAEÅž militanlarının yaklaşık bir aydan beri PeÅŸmerge'nin mevzilerine saldırmak için hazırlık yaptığını belirterek, "Son bir kaç gündür tüm güçleri ile saldırı gerçekleÅŸtirdiler ancak güçlerimiz tarafından bozguna uÄŸratıldılar" dedi.

IKBY'nin resmi internet sitesinden yayımlanan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "PeÅŸmerge güçleri son bir kaç gün içerisinde artan terörist saldırılara eÅŸi ve benzeri görüşmemiÅŸ bir direniÅŸ göstererek düşmanı bozguna uÄŸratmıştır. Teröristler bu saldırıları gerçekleÅŸtirmek için yaklaşık bir ay boyunca hazırlık içerisindeydiler ve son dönemlerin en büyük saldırı eylemini yapmak istediler. Ancak kahraman PeÅŸmergeler bu saldırıların hepsini boÅŸa çıkartarak ilerlemelerini engelledi"ifadelerini kullandı.

"Bu saldırılar sırasında güçlerimize destek veren uluslararası koalisyon güçlerine de teÅŸekkür ediyorum" diyen Barzani, "Bir grup PeÅŸmerge'nin hayatını kaybetmesinden çok üzgünüm. Onların ölümü halkımız için büyük bir kayıptır"dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.