Sosyal Medya

Güncel

Rusya'ya karşı alınacak tedbirler görüşüldü

MGK toplantısı sonrası yapılan açıklamada, "Rusya'nın ülkemizin meşru tutumuna karşı gösterdiği tavır değerlendirilmiş, bu durum karşısında Türkiye'nin alacağı tedbirler görüşülmüştür" denildi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yayımlanan bildiride, “Rusya’nın Suriye’deki rejimle birlikte bölgede yürüttüğü faaliyetler ile bu faaliyetlerin yol açtığı mülteci konusu dahil tüm insani meseleler hakkında kurul bilgilendirilmiÅŸtir.Rusya’nın ülkemizin meÅŸru tutumuna karşı gösterdiÄŸi kabul edilemez tavır deÄŸerlendirilmiÅŸ, bu durum karşısında Türkiye’nin aldığı ve alacağı tedbirler ayrıntılı olarak görüşülmüştür” denildi. 

CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan baÅŸkanlığında yapılan MGK Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından yayımlanan bildiride ÅŸunlar kaydedildi:

"1- VatandaÅŸlarımızın huzur ve güvenliÄŸi ile kamu düzeninin saÄŸlanmasına müteallik hususlar görüşülmüş; milli güvenliÄŸimize yönelik iç ve dış tehditler kapsamlı bir ÅŸekilde deÄŸerlendirilmiÅŸtir. Paralel devlet yapılanmasıyla yurt içinde ve yurt dışında sürdürülmekte olan mücadelenin kararlılıkla devam ettirileceÄŸi teyit edilmiÅŸtir. Ãœlke genelinde kamu düzenini bozmak amacıyla terör saldırıları ve provokatif eylemler gerçekleÅŸtiren, bilhassa DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi'nde mukim vatandaÅŸlarımıza yönelik baskı ve ÅŸiddet uygulayan bölücü terör örgütüyle mücadeleye terör sona erdirilinceye kadar kararlılıkla devam edileceÄŸi, terörle mücadeleden bölgede yaÅŸayan vatandaÅŸlarımızın olumsuz etkilenmesine müsaade edilmeyeceÄŸi vurgulanmıştır. Dini, mezhebi, etnik kavram ve hassasiyetleri istismar eden tüm terör örgütleri ve bunlara destek veren odaklarla bugüne kadar olduÄŸu gibi bundan sonra da 'hukukun üstünlüğü ilkesi' çerçevesinde ayrım gözetilmeksizin mücadeleye devam edileceÄŸi belirtilmiÅŸtir.

2- Suriye’de yaÅŸanan ihtilafa dair son geliÅŸmeler ve Suriye kaynaklı tehditlerin gerek ülkemizin, gerekse bölgenin güvenlik ve istikrarına etkileri, önümüzdeki dönemde alınabilecek tedbirler ile müttefiklerimiz ve uluslararası toplumla iÅŸ birliÄŸimiz gözden geçirilmiÅŸtir. BeÅŸeri deÄŸerlere baÅŸta Ä°slam olmak üzere tüm inançlara ve insanlığın ortak mirasına karşı suç iÅŸleyen DEAÅž terör örgütüyle mücadelenin, bölge ülkeleri ve uluslararası toplumla iÅŸ birliÄŸi içerisinde sürdürülmesinin önemine dikkat çekilmiÅŸtir. Irak’ta yaÅŸanan son geliÅŸmeler, bölge güvenliÄŸi açısından gözden geçirilmiÅŸ, Irak’ın toprak bütünlüğünü ve egemenliÄŸini tehdit eden DEAÅž ve benzeri terör örgütlerine karşı ırak halkının yanında olduÄŸumuz teyit edilmiÅŸtir.

3- Rusya’nın Suriye’deki rejimle birlikte bölgede yürüttüğü faaliyetler ile bu faaliyetlerin yol açtığı mülteci konusu dahil tüm insani meseleler hakkında kurul bilgilendirilmiÅŸtir. Rusya’nın ülkemizin meÅŸru tutumuna karşı gösterdiÄŸi kabul edilemez tavır deÄŸerlendirilmiÅŸ, bu durum karşısında Türkiye’nin aldığı ve alacağı tedbirler ayrıntılı olarak görüşülmüştür.

4- Bayırbucak bölgesinde yaÅŸayanlar dahil, Türkmenlerin durumu ele alınmış, sınırlarımızın dışında bulunan soydaÅŸ ve akraba topluluklar ile ılımlı muhaliflerin yaÅŸadığı sorunlar karşısında duyarsız kalınmayacağı ifade edilmiÅŸtir.

5- Kıbrıs’ta müzakere sürecinde yaÅŸanan son geliÅŸmeler, bölge güvenliÄŸi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerinin korunması çerçevesinde ele alınmıştır.

6- Türkiye-Avrupa BirliÄŸi iliÅŸkilerinde son dönemde meydana gelen olumlu geliÅŸmeler ve üyelik sürecimizin yeniden canlanmış olmasından duyulan memnuniyet dile getirilmiÅŸtir.

7- Libya ve Yemen’de istikrarın tesis edilmesine yönelik süreçler ile Orta DoÄŸu ve Kuzey Afrika’daki geliÅŸmeler hakkında Kurul’a bilgi sunulmuÅŸtur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.