Sosyal Medya

Güncel

MGK: Operasyonlardan vatandaşlarımız olumsuz etkilenmeyecek

MGK sonrası yapılan açıklamada, Güneydoğu illerinde yürütülen operasyonlardan vatandaşların olumsuz etkilenmesine müsaade edilmeyeceği belirtildi. Rusya ile ilgili olarak ise, "Türkiye'nin aldığı ve alacağı tedbirler ayrıntılı olarak görüşülmüştür" denildi.



Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasına müteallik hususlar görüşülmüş; milli güvenliğimize yönelik iç ve dış tehditler kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiştir" denildi.

MGK bildirisinde, PKK’ya karşı GüneydoÄŸu illerinde yürütülen operasyonlara deÄŸinilerek ÅŸu ifadeler kullanıldı:

"Ülke genelinde kamu düzenini bozmak amacıyla terör saldırıları ve provokatif eylemler gerçekleştiren; bilhassa Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde mukim vatandaşlarımıza yönelik baskı ve şiddet uygulayan bölücü terör örgütüyle mücadeleye, terör sona erdirilinceye kadar kararlılıkla devam edileceği, terörle mücadeleden bölgede yaşayan vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmesine müsaade edilmeyeceği vurgulanmıştır."

"Dinî, mezhebî, etnik kavram ve hassasiyetleri istismar eden tüm terör örgütleri ve bunlara destek veren odaklarla, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukukun üstünlüğü ilkesi çerçevesinde, ayrım gözetilmeksizin mücadeleye devam edileceği belirtilmiştir."

"Tedbirler ayrıntılı olarak görüşüldü"

Türk hava sahasını ihlâl eden Rus uçağının Suriye sınırında düşürülmesi ve sonrasında Moskova ile yaşanan kriz de MGK gündeminin ilk sıralarında yer aldı. Bildiride konuyla ilgili ifadeler şöyle:

"Rusya’nın Suriye’deki rejimle birlikte bölgede yürüttüğü faaliyetler ile bu faaliyetlerin yol açtığı, mülteci konusu dâhil, tüm insani meseleler hakkında kurul bilgilendirilmiÅŸtir. Rusya’nın ülkemizin meÅŸru tutumuna karşı gösterdiÄŸi kabul edilemez tavır deÄŸerlendirilmiÅŸ, bu durum karşısında Türkiye’nin aldığı ve alacağı tedbirler ayrıntılı olarak görüşülmüştür."

"Uluslararası toplumla işbirliği" vurgusu

MGK gündeminde Suriye’deki savaÅŸ da vardı. Toplantıda, müttefikler ve uluslararası toplumla iÅŸbirliÄŸi gözden geçirildi; IŞİD ile mücadelenin yine iÅŸbirliÄŸi içinde yürütülmesinin önemine dikkat çekildi.

"Suriye’de yaÅŸanan ihtilafa dair son geliÅŸmeler ve Suriye kaynaklı tehditlerin, gerek ülkemizin, gerekse bölgenin güvenlik ve istikrarına etkileri, önümüzdeki dönemde alınabilecek tedbirler ile müttefiklerimiz ve uluslararası toplumla iÅŸ birliÄŸimiz gözden geçirilmiÅŸtir. BeÅŸerî deÄŸerlere, baÅŸta Ä°slâm olmak üzere tüm inançlara ve insanlığın ortak mirasına karşı suç iÅŸleyen DEAÅž terör örgütüyle mücadelenin, bölge ülkeleri ve uluslararası toplumla iÅŸbirliÄŸi içerisinde sürdürülmesinin önemine dikkat çekilmiÅŸtir."

"IŞİD'e karşı Irak halkının yanındayız"

Musul’un BaÅŸika bölgesindeki Türk askeri varlığı nedeniyle kriz yaÅŸanan BaÄŸdat yönetimi ile iliÅŸkiler de toplantıda konuÅŸuldu. Bildiride, "Irak’ta yaÅŸanan son geliÅŸmeler, bölge güvenliÄŸi açısından gözden geçirilmiÅŸ, Irak’ın toprak bütünlüğünü ve egemenliÄŸini tehdit eden DEAÅž ve benzeri terör örgütlerine karşı Irak halkının yanında olduÄŸumuz teyit edilmiÅŸtir" ifadeleri kullanıldı.

Bayırbucak bölgesinde yaşayanlar dâhil, Türkmenlerin durumuyla ilgili ise, "Sınırlarımızın dışında bulunan soydaş ve akraba topluluklar ile ılımlı muhaliflerin yaşadığı sorunlar karşısında duyarsız kalınmayacağı ifade edilmiştir" denildi.

MGK bildirisinde, "paralel yapı" denilen Fethullah Gülen Cemaati ile yurt içinde ve yurt dışında sürdürülen mücadelenin kararlılıkla devam ettirileceği de belirtildi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.