Sosyal Medya

Dünya

Bir ülke boşalıyor

Uluslararası Göçmenler Gününde açıklama yapan Kosova İçişleri Bakanlığı, 2014 ve 2015 yılında yaklaşık 110 bin Kosovalının ülkeyi terk ettiğini, bunlardan sadece 16 bininin geri döndüğünü belirtti. Kosova'nın 2015 verilerine göre toplam nüfusu 1 milyon 870 bin kişi civarında...



Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla, Kosova Ä°Ã§iÅŸleri Bakanlığı VatandaÅŸlık Göç ve Ä°ltica Dairesinde düzenlenen basın toplantısında, konuÅŸan İçiÅŸleri Bakanı Skender Hüseyni, 2014 ve 2015 yılında yaklaşık 110 bin Kosovalının ülkeyi terk ettiÄŸini vurgularken, 2015 yılı başında Kosova’dan vatandaÅŸların uzaklaÅŸmasının zirveye ulaÅŸtığını belirti.

İçiÅŸleri Bakanı Hüseyni, Kosova’yı terk eden 110 bin Kosovalıdan sadece 16 bininin Kosova’ya döndüğünü bildirdi. Bakan Hüseyni, geri dönenlerle içiÅŸleri Bakanlığının ilgilenmediÄŸini ve diÄŸer bakanlıklarla iÅŸbirliÄŸi içerisinde, geri dönen 16 bin kiÅŸinden 6 bin 800 kiÅŸiye iÅŸ saÄŸlandığını vurguladı.

Bakan Skender Hüseyni, bu arada sayısı az olsa da Kosova’nın, Suriye ve Iraklı sığınmacıları da kabul ettiÄŸini ifade etti. Hüseyni, Suriye ve Irak baÅŸta olmak üzere toplam 70 kiÅŸi Kosova’dan sığınma talebinde bulundu. Sığınmacıların Lipyan’ın Magura köyünde kurulan bir yerleÅŸkede bulunduÄŸunu da belirtirten Hüseyni, Barış Gücü (KFOR) ile iÅŸbirliÄŸiyle, Kosova’nın 2 bin Suriye ve Irak sığınmacısını daha kabul etmeye hazır olduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.