Sosyal Medya

Dünya

Almanya istihbaratı, Esed ile anlaştı iddiası

Almanya Federal Dış İstihbarat Servisi'nin Şam'da çalışanlarını konuşlandırmak için bir "merkez" açmayı hedeflediği iddia edildi.



Almanya'nın dış istihbarat servisiBND'nin Suriye gizli servisi ile aşırılıklarla mücadelede birlikte çalışmaya devam ettikleri bildirildi. 

Bild gazetesinde yer alan haberde, BNDçalışanlarının uzun süredir düzenli ÅŸekilde Åžam'a gidip orada Suriyeli meslektaÅŸlarıyla görüştüğü iddia edildi.

YÄ°NE BAHANE: DAEÅž

BND çalışanlarının DAEÅž'e iliÅŸkin bilgi alışveriÅŸinde bulunmasının ve Almanya'nın DAEÅž ile mücadele için gönderdiÄŸi Tornado keÅŸif uçakları düşürüldüğünde Suriye rejimiyle görüşme kanalının açık olmasının hedeflendiÄŸi belirtilen haberde, bu görüşmelerin, Alman hükümeti içinde de çok az kiÅŸi tarafından bilindiÄŸi savunuldu.

BND'nin Åžam'da ayrıca çalışanlarını konuÅŸlandırmak için en hızlı ÅŸekilde bir "merkez" açmayı istediÄŸi ve bunun hazırlıkları sürdürdüğü savunulan haberde, bunun için BND Ã§alışanlarının ÅŸu an kapalı olan Almanya'nın Åžam BüyükelçiliÄŸinin kullanabileceÄŸinin düşünüldüğü, hükümetin bu konuda kararı 2016'nın başında vereceÄŸi kaydedildi.

Böyle bir işbirliğinin siyasi olarak karmaşık olduğuna dikkati çekilen haberde,Suriye'de 5 yıldan beri iç savaş yaşandığına ve Suriye'nin çeşitli gizli servislerinin rejimin işlediği suçlardan sorumlu olduğuna işaret edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.