Sosyal Medya

Güncel

CHP'li vekile ''Vatana İhanet'' davası

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Müdür Yardımcısı Cengiz Han Çevik, Türkiye'yi Rus kanalında kötüleyen CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'e 'Vatana ihanet' iddiasıyla suç duyurunda bulundu.



Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Müdür Yardımcısı Cengiz Han ÇevikCHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in Rus Televizyonu RT'deki iddialarına ilişkin cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Çevik, yaptığı açıklamada, Rus televizyonu RT'deki iddialarına iliÅŸkin Erdem hakkında, "vatana ihanet"iddiasıyla suç duyurusunda bulunduÄŸunu belirtti.

Erdem'in açıklamalarını izledikten sonra çok üzüldüğünü dile getiren Çevik, "Bu kiÅŸinin ülkesine ihanet ettiÄŸini düşündüm. Halk tarafından seçilmiÅŸ CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın onuruyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur diye düşündüm, dün dilekçemi verdim" ifadesini kullandı.

Çevik, ÅŸunları kaydetti: "Erdem'in akıl saÄŸlığının araÅŸtırılmasını, akıl saÄŸlığı yerinde deÄŸilse vekilliÄŸinin düşürülmesini, akıl saÄŸlığı yerinde ise acilen 'vatan hainliÄŸi' suçundan yargılanıp vatandaÅŸlıktan çıkarılmasını talep ediyorum. Çıkartıldıktan sonra da çok istediÄŸi Ä°ran'da gidip vatandaÅŸ olarak yaÅŸayabilir diye düşünüyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.