Sosyal Medya

Güncel

Türkmenler: Putin yalan söylüyor

Bayırbucak Haber Ajansı Genel Koordinatörü Molla, "Putin, Bayırbucak'ta Türkmenlerin olduğunu bilmediğini söylüyor. Bu, Suriye'de DAİŞ'i vuruyoruz kadar büyük bir yalan" dedi.



Bayırbucak Haber Ajansı Genel Koordinatörü Saadettin Molla, "Putin, Bayırbucak'ta Türkmenlerin olduğunu bilmediğini söylüyor. Bu, Suriye'de DAİŞ'i vuruyoruz kadar büyük bir yalan" dedi.

Molla, Rusya Devlet Başkanı Putin'in dün gerçekleştirdiği basın toplantısına ilişkin AA muhabirine, dünkü açıklamaların bir kısmının art niyetli olduğunu söyledi.

"Putin, Bayırbucak'ta Türkmenlerin olduğunu bilmediğini söylüyor. Bu, Suriye'de DAİŞ'i vuruyoruz kadar büyük bir yalan" diyen Molla, bin yıllık Türk yurdu Bayırbucak'ta Türkmenlerin 5 yıldır köylerini korumak için mücadele verdiğini belirtti.

Molla, "Rusya bilmiyorsa, kendi istihbarat birimlerini görevden alsın ve iyice sorgulasın. Burada amaç farklı. Türkmenler üzerinden oyun oynamak, Türkiye ile Türkmenleri karşı karşıya getirmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Türkmenlerle Türkiye'nin etle tırnak gibi olduğunu vurgulayan Molla, araya fitne sokmak için her türlü yolun denendiğini kaydetti.

Molla, Türkmen meselesinin partilerden öte siyaset üstü bir mesele olduğunun altını çizerek, "Türkiye burada zan altında bırakılmak isteniyor. Türkmen ve Türkiye'deki kardeşlerimiz bu fitne oyunlarına gelmemelidir" diye konuştu.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.