Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yemen'de bir bölge Husilerden temizlendi

Yemen Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Yemen'in kuzeyindeki Cevf vilayeti'nin merkezi Hazm şehrini Husilerden geri aldığı bildirildi.



AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarıyla desteklenen HDG'nin, Husi milislerle giriştiği şiddetli çatışmalardan sonra Hazm şehrine girdiği ve hükümet binalarını kontrol altına alarak şehri tamamen Husi militanlardan geri aldığı belirtildi.

Yerel kaynaklar ayrıca HDG'nin, Hazm şehrinin kuzeydoğusundaki Lebnet Askeri Üssü ve güneydoğusundaki Gil kasabasını da ele geçirdiğini ifade ederek çatışmalarda 7 Husi militanın öldürüldüğünü bildirdi. HDG saflarındaki kayıplara dair ise bilgi verilmedi.

- ''Husiler, İsviçre'deki diyalog görüşmelerinin 4. oturumuna katılmadı''

Yemen hükümetine bağlı kaynaklar, Husiler ve devrik Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı parti temsilcilerinin bugün İsviçre'nin Biel kentinde yapılan diyalog görüşmelerine Cevf vilayetindeki gelişmeleri gerekçe göstererek katılmadıklarını ifade etti.

Hükümet kaynakları ayrıca Husi milislerin daha önce Taiz'e yönelik kuşatmalarını kaldırmaları ve insani yardımların kente girişine izin vermelerini öngören yol haritasına da uymadıklarını ve kuşatmanın devam ettirildiğini aktardı.

Husi milisler geçtiğimiz Haziran ayı ortalarında Cevf vilayet merkezi Hazm kentinin kontrolünü ele geçirmişlerdi.

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi'nin talebi üzerine, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, taraflar arasında Cenevre'de başlayan diyalog görüşmeleri nedeniyle ülkede 7 gün sürecek ateşkes kararı almıştı.

Yemen'de hükümet güçleri ile Husiler arasında 9 aydır devam eden iç savaşı bitirmeye yönelik Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğündeki müzakereler, 6 ay aradan sonra geçtiğimiz salı günü İsviçre'de yeniden başlamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.