Sosyal Medya

Güncel

'Siz bu toprakların ancak kanalizasyonunu temizlersiniz'

Selahattin Demirtaş, günler sonra ortaya çıktı, zehir zemberek sözler söyledi: Temizlik operasyonuymuş. Siz kimsiniz ya? Bu toprakların ancak kanalizasyonunu temizlersiniz.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanları Selahattin DemirtaÅŸve Figen YüksekdaÄŸ ile Demokratik Bölgeler Partisi EÅŸbaÅŸkanı Kamuran Yüksek, Halkların Demokratik Kongresi Sözcüsü ErtuÄŸrul KürkçüDemokratik Toplum KongresiEÅŸbaÅŸkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak'ın katılımı ile bugün Diyarbakır'da ve bölgede yaÅŸananlara iliÅŸkin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanıSelahattin DemirtaÅŸ'ın zehir zemberek sözleri damga vurdu.

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸCizreSilopi ve Sur'da yoÄŸunlaÅŸan operasyonlarla ilgili günler sonra konuÅŸtu, "Putin'e bir iki gün meydan okuyup süt dökmüş kediye dönen BaÅŸbakan ve CumhurbaÅŸkanıMusul'a asker gönderip dünyaya meydan okuyup sonra pısırık pısırık askerlerini geri çeken CumhurbaÅŸkanıİsrail'e "One Minute" deyip 20 milyon dolara anlaÅŸan CumhurbaÅŸkanı, sıra Kürt halkına gelince mi kabadayı kesiliyorsunuz?" dedi.

Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları:

"KÃœRT HALKININ YANINDAYIZ"

HDP hem parti programında hem seçim beyannamesinde, hem parlamentoda Türkiye'nin yönetim biçiminin ne olması gerektiÄŸini söylemiÅŸtir. O da öz yönetimdir. Hükümetin bir iç savaÅŸ görüntüsünün çok ötesine giden bu iÅŸgal tutumuna karşı bir tutum içindedir partimiz. AKP hükümetinin bugün Kürt halkına karşı açmış olduÄŸu savaÅŸta Kürt halkının yanındadır. Bunun meÅŸru, haklı tarihsel geliÅŸmeleri uzun uzun ifade edildi.

"PUTİN'İN KARŞISINDA SÜT DÖKMÜŞ KEDİ, KÜRTLERE GELİNCE KABADAYI"

Putin'e bir iki gün meydan okuyup süt dökmüş kediye dönen BaÅŸbakan veCumhurbaÅŸkanıMusul'a asker gönderip dünyaya meydan okuyup sonra pısırık pısırık askerlerini geri çeken CumhurbaÅŸkanıİsrail'e "One Minute" deyip 20 milyon dolara anlaÅŸan CumhurbaÅŸkanı, sıra Kürt halkına gelince mi kabadayı kesiliyorsunuz. Cizre'de 2PKK'li var diye 6 generalle operasyon yapmak mıdır sizin anlayışınız. Siz ne kadar aciz, ne kadar zavallı olduÄŸunuzu ortaya koydunuz. Operasyon yaptığınız her yerde korku deÄŸil, coÅŸku havası hakim.

"KURÅžUNLU CAMÄ°Ä°'NÄ° DEVLET GÜÇLERÄ° YAKTI"

Evleri, camileri tankla havaya uçuruyorsunuz, yetmiyor sizin kanallarınızda buradakiler cami yaktı diyorsunuz. KurÅŸunlu Camii'ni devlet güçleri yaktı. Çalsanız da, hırsızlık da yapsanız Türkiye'nin yarısı arkanızda olabilir. Peki diÄŸer yarısı?

"SÄ°Z BU TOPRAKLARIN ANCAK KANALÄ°ZASYONUNU TEMÄ°ZLERSÄ°NÄ°Z"

Gazetelerine bir bakın. Büyük temizlik operasyonuymuş. Silip süpürme operasyonuymuş. Siz kimsiniz ya? Kimi nereden süpürüyorsunuz? Bu toprakların ancak kanalizasyonunu temizlersiniz. Başka da bir şeyi temizleyemezsiniz. Haklıyız, kazanacağız. Faşizm ricayla minnetle durmaz. Faşizme yalvarılmaz.

"BU DİRENİŞE SAHİP ÇIKANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Halkımızı bu çerçevede bulunduğu her yerde onurlu, görkemli direnişi sahiplenmeye çağırıyoruz. Geri adım atmak bu tarihi dönemin şerefine yakışmaz. Kimsenin malını çalmadık, toprağını işgal etmedik, gasp etmedik, kimsenin köyünü yakmadık, kimsenin dilini yasaklamadık. Biz kendi topraklarında onurlu bir halk olarak yaşamak istiyoruz. Ben bir kez daha bu direnişi ortaya koyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Hükümetin yaptığı hiçbir şeyin hukuki dayanağı yoktur. Kanun tanımayan bir devlete karşı ne yapacak bu halk? Kanun dışı davranan devletin kendisi.

"GENÇLER HENDEK KURUYORMUŞ, BAŞKA YOL GÖSTERİN ONU YAPSINLAR"

BaÅŸbakan, CumhurbaÅŸkanı kanun dışı iÅŸ yapıyor. Savcıya mı ÅŸikayet edecekler. Savcılar içeride. Yazan çizen basın mensuplarını tutukluyorlar. Kusura bakmasınlar, gençler hendek kazıyormuÅŸ, halk barikat kuruyormuÅŸ. BaÅŸka bir yol gösterin onu yapsınlar. Hiçbir ÅŸey yapamıyorsanız dua edin. 5 vakit namaz kılın. Dua edin. Hiç deÄŸilse tarihe ÅŸereflilerin yanında, direnenlerin yanındaydım diye not düşün.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.