Sosyal Medya

Güncel

60 terörist öldürüldü

Sokağa çıkma yasağı uygulanan 5 ilçede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.



Yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonlarda 25’i Cizre ve Silopi’de, 29’u Sur’da, 6’sı da Dargeçit’te olmak üzere 60 teröristin öldürüldüğü açıklandı.

SokaÄŸa çıkma yasağının devam ettiÄŸi Şırnak’ın Cizre ve Silopi, Diyarbakır’ın Sur, Mardin’in Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde PKK’lı teröristlerin açtığı hendek ve kurduÄŸu barikatların kaldırılması için düzenlenen operasyonlar aralıksız sürüyor.

TANKLAR HENDEKLERÄ° ATEÅž ALTINA ALDI

Cizre’de, “Åžehit Jandarma Astsubay Kıdemli ÇavuÅŸ Burak Demir”, Silopi’de ise “Åžehit Polis Muhammet Onur” adıyla yürütülen operasyonlarda çok sayıda hendek ve barikat imha edildi. Cizre’de havadan helikopterlerin de destek verdiÄŸi operasyonda tanklar Cudi, Yafes, Sur ve Nur mahallelerindeki hendek ve barikatları ateÅŸ altına aldı.

SİLOPİ VE CİZRE'DE 25 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay BaÅŸkanlığı; 1’i Silopi’de, 24’ü Cizre’de olmak üzere 25 teröristin etkisiz hale getirildiÄŸini açıkladı. Ä°ki ilçedeki operasyonlarda 8 güvenlik görevlisi hafif yaralandı. 

ADLÄ°YE VE HASTANEYE ROKETATARLI SALDIR

Cizre Adliye Sarayı’na ve Ä°lçe Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına PKK’lılar tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Devlet hastanesinin ikinci katına ve bahçe duvarına 2 roket mermisi isabet etti. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı. Cizre’deki bir patlamada, 2 çocuk annesi Hediye Åžen (30) hayatını kaybetti. SokaÄŸa çıkma yasağı nedeniyle Hediye Åžen’in cenazesinin 2 çocuÄŸu ve eÅŸinin gözü önünde evinde tutulduÄŸu bildirildi.

BÄ°R OKUL DAHA YANDI

Nur Mahallesi’ndeki Atatürk Anadolu Lisesi’nin çatısında baÅŸlayan yangın bütün okula sıçradı. Yangına güvenlik endiÅŸesiyle müdahale edilemedi. Cizre’de Yasef, Cudi ve Nur mahallelerinde elektriÄŸin de kesildiÄŸi belirtildi. Çatışmanın sürdüğü Cizre’de, terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından bir ambulans kaçırıldı. Şırnak’ın Silopi Ä°lçesi’ndeyse, Hüseyin Güzel (70) isimli vatandaÅŸ kalp krizi geçirerek yaÅŸamını yitirdi. Güzel’in çatışmalardan ve bomba seslerinden fenalaÅŸtığı ileri sürüldü. Şırnak Barosu ve Ä°HD Şırnak Åžubesi, sokaÄŸa çıkma yasağı kararına iliÅŸkin yürütmenin durdurulması istemiyle iptal davası açtı.

SUR'DA 29 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır’ın Sur Ä°lçesi’nde, polis ve Jandarma Özel Harekât timleri tarafından yürütülen temizlik operasyonunda örgüte ağır darbe vuruldu. 2 Aralık’tan bu yana devam eden hendek operasyonlarında 29 örgüt mensubu öldürüldü. Güvenlik güçleri, 20 bombalı tuzak ve 21 hendek ile barikatı imha etti. Önceki gün ve dün yaÅŸanan çatışmalarda 2 polis memuru yaralandı. 6 mahallede 3 bin evin aranacağı öğrenildi.

20 BÄ°N KİŞİNÄ°N GÖÇ ETTİĞİ SUR’DA 3 BÄ°N KİŞİ MAHSUR

SokaÄŸa çıkma yasağının uygulandığı Sur’un 5 mahallesinde yaÅŸayan kayıtlı 23 bin kiÅŸiden 20 bini göç etti. Evlerini terk etmek istemeyen 3 bin kiÅŸiden oluÅŸtuÄŸu tahmin edilen 500-600 aileyse çatışmaların yaÅŸandığı mahallede mahsur kaldı. 

DARGEÇİT’TE 6 PKK'LI ÖLDÃœ

Güvenlik güçleriyle YDG-H üyeleri arasında Mardin’in Nusaybin Ä°lçesi’nde de ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸanıyor. Önceki akÅŸam Sakarya Caddesi’nde evine gitmekte olan ve 3 yıldan bu yana Türkiye’de yaÅŸayan Suriye uyruklu Hüseyin Ahmet silahla öldürüldü. Emniyet kaynakları, olayın yaÅŸandığı bölgede operasyon olmadığını, Ahmet’in terör örgütü mensuplarınca öldürüldüğünü belirtti. Dargeçit’teyse sokaÄŸa çıkma yasağı 8’inci gününe girdi. Ä°lçede devam eden operasyonlarda bugüne kadar 6 PKK’lı öldürüldü.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Şırnak’ın Cizre ve Silopi Ä°lçesi’nde 14 Aralık’tan beri devam eden sokaÄŸa çıkma yasağına dikkat çekmek için Şırnak esnafı dün kepenklerini indirdi. Belediye otobüsleriyle ÅŸehir içi minibüsleri de kontak kapattı. Şırnak genelinde öğrencilerin büyük bölümü okula gitmedi. Sadece fırın ve eczanelerin açık olduÄŸu Şırnak merkezinde sessizlik hâkim.

OPERASYON GÜCÜ VE SÜRESİ

Cizre ve Silopi operasyonlarında operasyona katılacak askeri kuvvetin büyüklüğünü, ilgili komutanlar, valilerle koordine ederek belirledi. Askerlerin operasyona katılacağı süreyi belirleme yetkisiyse valide bulunuyor. Vali bu konuda komutanlarla koordinasyon içerisinde oluyor.

KOORDÄ°NASYON VALÄ°DE KOMUTA GENERALDE

Güvenlik kuvvetleri ile yardıma gelen askeri kuvvet arasında iÅŸbirliÄŸi ve koordinasyon, yardıma gelen askeri birliÄŸin komutanının da görüşü alınarak vali tarafından tespit ediliyor. Yürütülen operasyonlarda Kara Kuvvetleri’nin yanı sıra jandarma ve polis güçlerinin de bulunması nedeniyle, komuta, sevk ve idare yetkisi askeri birliklerin en kıdemli komutanında bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.