Sosyal Medya

Güncel

Çin'de yeniden kırmızı alarm ilan edildi

Pekin'de, yarından geçerli olmak üzere beklenen yoğun hava kirliliği nedeniyle 4 gün kırmızı alarm ilan edildi



Çin'in başkenti Pekin'de, beklenen yoğun hava kirliliği nedeniyle yarın ikinci kez kırmızı alarma geçileceği bildirildi.

Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi (NMC), Pekin'de, yarından geçerli olmak üzere beklenen yoÄŸun hava kirliliÄŸi nedeniyle 4 gün kırmızı alarm ilan ederken, kirliliÄŸin salı günü dağılmasının beklendiÄŸini duyurdu.

Kuzey bölgelerde bu yılın en kötü hava kirliliÄŸinin yaÅŸanacağı belirtildi. Pekin'de de beklenen hava kirliliÄŸinin 6-9 Aralık'ta yaÅŸanan yoÄŸun hava kirliliÄŸine göre daha kötü olacağı açıklandı.

Kırmızı alarm süresince tek-çift plaka uygulamasına geçilerek, araçların trafiÄŸe çıkışının kısıtlanmasının yanı sıra havai fiÅŸek kullanımı ve dışarıda mangal yapmanın yasaklandığı kaydedildi.

Öte yandan, alarm süresince ilk ve orta dereceli okulların da eÄŸitime ara vermesi beklenirken, vatandaÅŸlara gerekli olmadıkça dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulunuldu.

Pekin'de hava kirliliÄŸini ölçen uygulama iki yıl önce baÅŸlatılmış, bu süreçte 8 Aralık'ta ilk kez kırmızı alarm verilmiÅŸti.

Çin'de hava kirliliÄŸi ÅŸiddetini belirten alarm sisteminde mavi, sarı, turuncu ve en üst seviye kırmızı olmak üzere dört aÅŸama uygulanıyor. 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.