Sosyal Medya

Dünya

Türkiye sığınmacılar için çok para harcadı

Almanya İçişleri Bakanı Maiziere, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar konusunda gösterdiği performansın takdir edilmesi gerektiğini belirtti.



Almanya İçiÅŸleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar konusunda gösterdiÄŸi performansın takdir edilmesi gerektiÄŸini belirterek, "Türkiye, büyük bir uluslararası yardım olmaksızın Suriye'deki iç savaşın baÅŸlamasıyla yüz binlerce sığınmacıyı hiçbir konudan da ÅŸikayet etmeden kabul etti" dedi.

De Maiziere, Avrupa BirliÄŸi (AB) Komisyonu'nun göç, içiÅŸleri ve vatandaÅŸlıktan sorumlu üyesi Dimitris Avramopoulos ile baÅŸkent Berlin'de katıldığı, AB'nin "Sığınmacı krizinde halk diyaloÄŸu" adlı etkinliÄŸinde konuÅŸma yaptı.

Türkiye ve AB'nin sığınmacı krizinin çözümü konusunda anlaÅŸmalarına atıfta bulunan de Maiziere, bu anlaÅŸmayla Türkiye'deki sığınmacıların durumlarının iyileÅŸtirileceÄŸini ve Avrupa'ya sığınmacı akımının azalacağını belirtti.

AB'nin Türkiye'ye sığınmacıların koşularının iyileştirilmesinde kullanılmak üzere3 milyar avro vereceğini hatırlatan de Maiziere, bu paranın Türkiye bütçesine aktarılmayacağını söyledi.

De Maiziere, "Para, sığınmacıların yararına somut tedbirler, sığınmacı merkezleri, sığınmacılara yerleÅŸkeler için kullanılacak" dedi.

Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar konusunda olaÄŸanüstü bir performans gösterdiÄŸini dile getiren de Maiziere, ÅŸunları söyledi: "Türkiye'yi bir kez daha savunacağım. Türkiye, büyük bir uluslararası yardım olmaksızın Suriye'deki iç savaşın baÅŸlamasıyla yüz binlerce sığınmacıyı hiçbir konudan da ÅŸikayet etmeden kabul etti. Türkiye sığınmacılar için çok para harcadı. Bu gerçeÄŸi dile getirmek zorundayız."

Dimitris Avramopoulos da AB ile Türkiye'nin sığınmacı krizi dolayısıyla yakın ortak çalışmada bulunmasını savunarak, "Bu bir flört deÄŸil, ortak çıkarlardan dolayı birlikte çalışma" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.