Sosyal Medya

Güncel

Yahudi başkan aday adayından cami ziyareti

Demokrat Parti'nin Yahudi başkan aday adaylarından Vermont Senatörü Bernie Sanders, ABD'de Amerikalılar tarafından inşa edilen ilk cami olan başkent Washington'daki Muhammed Mescidi'ni ziyaret etti.



ABD'de 2016'da yapılacak baÅŸkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin aday adaylarından Vermont Senatörü Bernie Sanders, baÅŸkent Washintgon'da bulunan Muhammed Mescidi'ni ziyaret ederek, Müslümanlara yönelik nefretin kınanması çaÄŸrısında bulundu.

Yahudi olan Sanders, ABD Kongresi'ne yaklaşık iki kilometre mesafede bulunan mescide öğle saatlerinde bir ziyaret gerçekleÅŸtirdi. 

Ä°mam Talib Serif tarafından karşılanan Sanders'a Kongre'nin Müslüman milletvekili Keith Ellison ile diÄŸer dinlerin bazı temsilcileri de eÅŸlik etti.

Geçen haftalarda Cumhuriyetçilerin baÅŸkan aday adaylarından emlak zengini Donald Trump'ın "Müslümanların ülkeye alınmasın" önerisinin yankılarının devam ettiÄŸi dönemde gerçekleÅŸen ziyarette Sanders, ABD'de toplumun bir parçası olan Müslümanlara yönelik nefret söyleminin kabul edilemeyeceÄŸinin altını çizdi.

Sanders, Trump'ın düşüncesinin asırlar öncesinin baÄŸnazlığı ve ayrımcılığıyla aynı doÄŸrultuda olduÄŸunu ifade ederek, yabancı düşmanlığı ve Ä±rkçılık kokan söylemlerin kendilerini böleceÄŸine iÅŸaret etti. 

Sanders, "Nazilerin ırkçı ideolojileri altında, benim ailemin de üyelerinin bulunduÄŸu milyonlarca insanın hayatını kaybettiÄŸini hiçbir zaman unutmamalıyız. Birlikte mi olacağız ya da bu kışkırtıcının bizi ayırmasına müsaade mi edeceÄŸiz?" diye sordu.

Trump'ın Latin göçmenlerle ilgili ırkçılık içeren geçmiÅŸteki sözlerini de hatırlatan Sanders, ÅŸunları kaydetti:

"Onlar, Meksika'dan bizim ülkemize gelenlerin tecavüzcü ve suçlu olduklarına inanmamızı istiyorlar. Onlar, sıradan Müslümanların terörist olduÄŸuna inanmamızı ve Müslümanların bu ülkeye geliÅŸini bloke etmemizi istiyorlar. BaÅŸkan aday adaylarının da bulunduÄŸu toplumdaki herkese, tüm Amerikalılara birlikte hareket etmeleri, Müslüman karşıtı retoriÄŸi ve nefreti kınamaları ve bu nefreti körükleyenlere 'hayır' demeleri çaÄŸrısında bulunuyorum."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.