Sosyal Medya

Dünya

ABD'den Hizbullah'a yeni yaptırımlar

ABD Hizbullah'a ait TV kanalının uydu yayınlarını hedef alan ve bazı finansal kuruluşlarına karşı cezalandırıcı tedbirler alan yasayı onayladı



ABD Kongresi, Lübnan'daki Hizbullah hareketiyle bilerek iÅŸ yapan finansal kuruluÅŸlara yeni yaptırımlar getirilmesini öngören tasarıyı oy birliÄŸiyle onayladı.

Kongre'nin Senato kanadında geçen ay oy birliÄŸiyle kabul edilen tasarı, bugün de Temsilciler Meclisi kanadından aynı ÅŸekilde sıfıra karşı 422 oyla geçerek Kongre'deki onay sürecini tamamlamış oldu ve BaÅŸkan Barack Obama'nın imzası için Beyaz Saray'a sunuldu.

Hizbullah'a ait El-Manar televizyon kanalı ve kanalın programlarını yayınlayan uydu operatörlerini de hedef alan yasa tasarısı, BaÅŸkan Obama'ya, Hizbullah ile iÅŸlem yürüten finansal kuruluÅŸlara karşı cezalandırıcı tedbirlere baÅŸvurma yetkisi tanıyor.

Tasarı, Obama yönetimini, Hizbullah'ın uyuÅŸturucu kaçakçılığı, ulusaşırı suçları ve baÄŸlantılı uluslararası grupların faaliyetleri hakkında Kongre'ye bir dizi rapor sunmakla da yükümlü tutuyor. Tasarıda, yönetimin Kongre'ye ayrıca, Hizbullah'a destek veren ya da onun lojistik aÄŸa sahip olduÄŸu ülkelerin listesini sunması yükümlülüğü de yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.