Sosyal Medya

Güncel

250 PKK'lıya karşı 3 aşamalı plan!

Polis ve Jandarma Özel Harekât timleri, PKK’lı teröristlerin barikat kurduğu Cizre ve Silopi’de dev operasyon başlattı.



Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK’lı teröristlerin kurduÄŸu barikatların kaldırılması için Özel Harekât polisi ve jandarma ortak operasyon baÅŸlattı.

Cizre’de operasyon, hendek ve barikatların yoÄŸunlukta olduÄŸu Sur, Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde yoÄŸunlaÅŸtı. Cizre-Ä°dil yolunda bulunan Cudi Mahallesi’nin hâkim tepelerine önceki gün çok sayıda tank konuÅŸlandırılmıştı. Tanklar dün öğleden sonra ilçe merkezine indi.

PKK’lı teröristlerin Nur ve Cudi mahallelerinde kurduÄŸu barikatlar ateÅŸ altına alınarak imha edildi. Genelkurmay BaÅŸkanlığı, PKK’lı teröristler tarafından açılan ateÅŸe karşılık verilmesi sonucu Cizre’de 8 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Bu teröristlerden birinin keskin niÅŸancı tüfeÄŸi Kanas, birinin de roketatar kullandığı bildirildi.

ATEÅž EDERKEN VURULDU

Silopi’de ise BaÅŸak Mahallesi’nde Jandarma Özel Harekât timlerine, PKK’lılar tarafından bir inÅŸaattan otomatik silahlarla ateÅŸ açıldı. Jandarma ekipleri saldırıya karşılık verdi. Açılan ateÅŸte jandarmaya roketatarla saldırmaya hazırlanan 1 terörist öldürüldü. Silopi’de yaÅŸanan olaylarda 1 polis ve 1 asker yaralanırken, Cizre’de ise 2 asker yaralandı. Öte yandan ilçelerin semalarında yoÄŸun helikopter hareketliÄŸi sürüyor.

250 PKK’LIYA KARÅžI 3 AÅžAMALI PLAN

Silopi’de yaklaşık 100, Cizre’de ise 150 PKK’lının olduÄŸu ileri sürülürken, operasyonların 3 kademeli olarak yapılacağı öğrenildi. Ä°lk kademede terör örgütünün barikat ve hendeklere yerleÅŸtirdiÄŸi bombaların imha edileceÄŸi, ikinci kademede ilçelerin teröristlerden temizleneceÄŸi, üçüncü kademede ise bütün evlerin aranacağı belirtildi.

KIZ ÖĞRENCİLERE GÖZALTI

Şırnak merkezde ise önceki akÅŸam Cizre ve Silopi’deki sokaÄŸa çıkma yasağını protesto için izinsiz yürüyüş düzenleyen gruba polis müdahale etti. Göstericiler ara sokaklara kaçarak dağılırken, aralarında Şırnak Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan üniversite öğrencilerinin de bulunduÄŸu 15 kiÅŸi gözaltına alındı. Kız öğrenciler daha sonra serbest bırakıldı.

Kaynak : Habertürk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.