Sosyal Medya

Dünya

Rusya, 'gemi krizi' bahanesiyle petrol platformunu kaçırdı

Rusya'nın, dün bir Türk gemisiyle Karadeniz'de yaşandığı iddia edilen krizi bahane ederek Odesa şehrindeki iki petrol platformunu kendi karasularına taşıdığı öğrenildi.



Önceki gün Karadeniz'de Rus ve Türk gemileri arasında yaşandığı iddia edilen krizin arkasından çarpıcı bir olay çıktı. Censor.net ve Rus Kommersant gazetesine göre Rusya, dün yaşandığı iddia edilen krizi bahane ederek Çernomorneftegaz şirketine ait iki petrol platformunu kendi karasularına taşıdı.

KIRIM'IN Ä°LHAKINDAN SONRA EL KONULMUÅžTU

Rusya, Kırım'ı ilhal ettikten sonra ülkedeki Çernomorneftegaz petrol şirketine el koymuş, fakat şirkete ait iki petrol platformuna dokunmamıştı. Dünkü "kriz"den sonra ise Odesa kentinin yaklaşık 50 kilometre açığında bulunan platformların Rus karasularına taşındığı belirtildi.

DEÄžERÄ° 800 MÄ°LYON DOLAR

Çernomorneftegaz, yaptığı açıklamada iki platformun değerinin 25 milyar ruble olduğunu açıkladı. Bu meblağ, 360 milyon dolara tekabül ediyor. Öte yandan Ukrayna'da Yanukoviç hükümeti döneminde platformlar 800 milyon dolara alındığı belirtiliyor.

Dün Çernomoreftgaz şirketi, bir Türk gemisinin Karadeniz'de kendi manevralarını engellemeye çalıştığını öne sürmüş, Rus yetkililer daha sonra iddiaları yalanlamıştı.

(Karar.com)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.