Sosyal Medya

Dünya

DAEŞ saldırısında Rus füzesi kullandı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'ta bulunan Başika kampına yapılan DAİŞ saldırısında KATYUŞA ÇNRA mermilerinin kullanıldığını açıkladı.



Türk Silahlı Kuvvetleri, DAÄ°Åž ile PeÅŸmerge güçleri arasında yaÅŸanan çatışmada, 4 Türk askerinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca saldırıda KATYUÅžA ÇNRA mermisi yani Rus roketatarlarının kullanıldığını belirten TSK, açıklamasında ÅŸunları söyledi:

SALDIRIDA KATYUŞA ÇNRA MERMİLERİ KULLANILDI

"16 Aralık 2015 tarihinde; DAİŞ Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DAİŞ Terör Örgütü'nün Peşmerge tarafına attığı KATYUŞA ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu BAŞİKA'daki Üs Bölgesine düşmüştür.

YARALI ASKERLERÄ°MÄ°Z ÅžIRNAK'A TAHLÄ°YE EDÄ°LMÄ°ÅžTÄ°R

Üs Bölgesine düşen mermilerden dolayı dört Kahraman silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmış ve süratle Şırnak Devlet Hastanesi'ne tahliye edilmişlerdir. Tespit edilen DAİŞ Terör Örgütü hedeflerine obüsler ile misliyle karşılık verilmiştir. Yaşanan bu saldırı birlik güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

KATYUŞA ÇNRA: RUS ROKETATARI

Çok namlulu roketatar (veya kısaltması ile ÇNRA), birden fazla roket atma kabiliyetine sahip, tekerlekli ve paletli araçlara monteli silahlardır. Serbest güdümlü veya daha başka güdüm sistemlerine sahip olabilirler. Rus yapımı "Katyuşa", Türk yapımı "TR 122" ve Amerikan yapımı "MLRS" çok namlulu roketatara örnek verilebilir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.