Sosyal Medya

Güncel

Şırnak'ta 10 bin asker-polisle operasyon

PKK'nın şehir yapılanmasını çökertmek için kapsamlı bir operasyona hazırlanan güvenlik güçleri bugün tanklarla sokaklara indi



PKK'nın dağ yapılanmasına son aylarda özellikle hava harekâtlarıyla vurulan darbelerden sonra, örgütün şehir yapılanmasına karşı kapsamlı operasyon başlatıldı. Bu kapsamda örgütün şehir yapılanmalarının en yoğun kümelendiği Cizre, Silopi ve Sur ilçelerine operasyonlar başlatıldı.

Cizre ve Silopi ilçelerinde 10 bin asker ve polisin katıldığı operasyonlar sırasında tanklar da kullanılıyor. Askeri kaynaklar tankların patlayıcı tuzaklanmış barikatları yıkmak için kullanıldığını belirtiyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak için uzun süredir devam eden operasyonlar, bugün tank ve zırhlı araçlar eşliğinde yoğunlaştırıldı. Operasyonlara Isparta, Bolu ve Sivas'taki komanda birlikleriyle, Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin güvenlik görevlisi katıldığı belirtiliyor.

İlçenin hakim tepelerine zırhlı araçlar ve tanklar konuşlandırılırken, bugün öğleden sonra tanklar ilçe merkezine indi.

Tankların, Nur ve Cudi mahallerinde PKK’lılar tarafından kurulan ve patlayıcı tuzaklanan barikatları ateÅŸ altına aldığı belirtiliyor.

Silopi'de de tankların barikatların bulunduÄŸu sokaklara kadar girdiÄŸi görüldü. Silopi’de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Aycan Ä°rmez ise tankların barikatlara yaptığı atışlar sırasında evlerin de isabet aldığını söyleyerek bazı evlerde yangın çıktığını savundu.

8 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, operasyonlar kapsamında 8 PKK'lının öldüğü, bunlardan birinin keskin nişancı tüfeği Kanas kullanıcısı, birinin de roketatar kullanıcısı olduğu belirtildi.

ROKETATARLA ATEŞ AÇMAYA HAZIRLANIYORDU

Silopi İlçesi'nde ise dün Başak Mahallesi'nde jandarma özel harekat timlerine, PKK'lılar tarafından bir inşaattan otomatik silahlarla ateş açıldı. Jandarma ekipleri saldırıya anında karşılık verdi. Açılan ateşte jandarmaya roketatarla saldırmaya hazırlanan 1 terörist etkisiz hale getirildi.

İlçede dün gece polis ve askerler hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için gece yarısı zırhlı araçlar eşliğinde geniş kapsamlı operasyon başlattı. Operasyonun düzenlediği bölgelerden gece boyunca silah ve patlama sesleri yükseldi. Silopi'nin çevresine ise tankların konuşlandırıldığı görüldü.

KAPSAMLI HAREKÂT

PKK’yı ve PKK’nın ÅŸehir örgütlenmelerini çökertmeye yönelik kapsamlı harekat baÅŸlatıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK’nın Hakkari kırsalındaki varlığına karşı önemli bir askeri harekat yürütmüş ve terör örgütü Kuzey Irak sınırındaki engebeli arazi koÅŸullarına sahip daÄŸlardan temizlenmiÅŸti. PKK’nın bazı ilçelerdeki varlığına yönelik benzeri kapsamda büyük çaplı bir operasyon için düğmeye basıldığı belirtildi.
 
ANKARA YAKINDAN TAKÄ°P EDÄ°YOR

Milliyet'in iddiasına göre operasyonlar, Ankara’da güvenlikle ilgili birimlerde oluÅŸturulan kriz masaları çerçevesinde de yakından takip ediliyor. Ä°lk etapta Ankara’ya ulaÅŸan bazı bilgiler şöyle: Komandolar; Cizre'nin 3 stratejik bölgesinde terör örgüt PKK'ya karşı operasyon düzenledi. Şırnak'ta, güvenlik birimleri ile PKK teröristleri arasında çatışma çıktı. Bu çatışmada bir terörist  öldürüldü. Güvenlik güçlerine, Cizre ilçesindeki Hastane Caddesi’nden geçiÅŸleri sırasında PKK’lılar tarafından ateÅŸ açıldı. Güvenlik güçleri, bu saldırıya cevap verdi. Çıkan çatışmada bir PKK’lı vuruldu.
 
PKK EV YAKTI

Cizre’de ayrılmak isteyen bazı vatandaÅŸlara terör örgütü üyelerinin izin vermediÄŸi, teröristlerin bazı evleri ateÅŸe verdiÄŸi belirtiliyor.

Şırnak'ta ise yolu kapatarak terör örgütü lehine slogan atan 9 öğrenci gözaltına alındı. Şırnak’ta Cizre Caddesi’ni ulaşıma kapatan bir grup öğrenci terör örgütü lehine sloganlar attı. Tüm uyarılara raÄŸmen eylemlerini sürdüren 9 kiÅŸi gözaltına alındı. Öğrenciler polis merkezindeki iÅŸlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

Güvenlik birimlerinin, terör örgütü mensubu dışındaki kişilere karşı hassas davranmaları konusunda uyarıldığı ifade edildi.

THY SEFERLERÄ° Ä°PTAL

Türk Hava Yolları (THY), Ä°stanbul ile Ankara’dan dün Şırnak'a planlanan tarifeli seferleri iptal edildiÄŸini duyurdu.
 
THY'nin resmi internet sitesinden, konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: Şırnak Yolcularımızın Dikkatine! Bugün İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Ankara Esenboğa Havalimanından Şırnak'a yapılacak bazı seferler operasyonel nedenlerle karşılıklı iptal edildi.

DAVUTOÄžLU: OPERASYONLAR SÃœRECEK

Konuyla ilgili dün Bulgaristan'a giderken havalimanında açıklama yapan BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, sokakların teröristlerden temizleneceÄŸini söyledi. 

Başbakan Davutoğlu şunları söyledi: Dağlar teröristlerden temizlendi. Dağlıca saldırısı olduğunda 16 yiğit askerimiz şehit edildiğinde, ben bölgeye gitmiştim. Bu dağlar temizlenecek demiştim.

Dağlıca sınırında, Irak-Türkiye sınırında kış şartlarında ulaşılamaz denilen o dağlar tek tek temizlendi. Onun üzerine terör örgütü ilçelerimizde yoğunlaşarak, halkla devleti karşı karşıya getirmek için çaba sarfediyor.

Operasyonlar sadece ve sadece terör örgütlerinin faaliyetlerine dönüktür. Cizre ve Silopi'yi huzur alanı haline getireceğiz. Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin nedeni de teröristlerin sivil halkı katletmesinin önüne geçilmek.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.