Sosyal Medya

Güncel

Türkiye' Katar'da üs kuruyor

Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Ahmet Demirok, "Türkiye Katar'da askeri üs kuracak" dedi.



Türkiye, ortak düşmanlarla mücadele edilmesi için Katar ile imzalanan savunma anlaÅŸması kapsamında bu ülkede askeri üs kuracak. 

Ä°ki ülke arasında 2014'te imzalanan ve TBMM'den Haziran ayında onaylanan anlaÅŸma kapsamında kurulan askeri üs, ABD'nin Orta DoÄŸu'ya ilgisinin azaldığı bir dönemde iki ülke arasındaki iÅŸbirliÄŸinin güçlendiÄŸini gösteriyor. Ãœs Türkiye'nin Orta DoÄŸu'daki ilk askeri üssü olacak.

Türkiye ve Katar, Orta DoÄŸu'da benzer politikalar izleyerek Mısır'da Müslüman KardeÅŸleri, Suriye'de CumhurbaÅŸkanı BeÅŸar Esad'ı devirmeye çalışan isyancıları desteklemiÅŸ, Ä°ran'ın bölgede artan nüfuzun endiÅŸe yarattığını dile getirmiÅŸlerdi.

Ä°ki ülke Rusya'nın Esad'a baÄŸlı güçleri desteklemek için ülkeye askeri müdahalede bulunmasına da sert tepki vermiÅŸlerdi.

"Ortak düşmanlarla karşı karşıyayız"

Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Ahmet Demirok Reuters ile söyleÅŸisinde, askeri üste birkaç bin askerin yanı sıra hava ve deniz unsurları, eÄŸitmenler ve özel harekat birliklerinin bulunacağı belirtti.Demirok, "Türkiye ve Katar aynı sorunlarla karşı karşıya. Bölgedeki geliÅŸmeler ve diÄŸer ülkelerin bilinmez politikaları iki ülkede de endiÅŸe yaratıyor... Ortak düşmanlarla karşı karşıyayız. Orta DoÄŸu için bu kritik dönemde iki ülke arasındaki iÅŸbirliÄŸi hayati önemde" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.