Sosyal Medya

Coğrafyamız

Rusya'nın barışma şartlarına Türkiye'den yanıt

Türk hava sahasını ihlâl ettiği için düşürülen Rus uçağıyla ilgili Moskova, benzer bir olayın bir daha yaşanmaması için Ankara'dan garanti istedi. Bu talebe Türk Dışişleri'nden anında yanıt geldi: "Rusya Türk hava sahasını bir kez daha ihlal etmeyeceğinin garantisini versin."



Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlâl ettiÄŸi için düşürülen Rus uçağı için Moskova'dan yeni bir açıklama geldi. Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Aleksey MeÅŸkov, Türkiye'nin düşürülen uçak nedeniyle Rusya'ya tazminat ödemesi gerektiÄŸini söyledi. Ayrıca, "Türkiye, bir daha benzer olayların yaÅŸanmaması için garanti vermeli" dedi.

Bu açıklamaya Türk DışiÅŸleri'nden anında yanıt geldi. DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Rusya Türk hava sahasını bir kez daha ihlal etmeyeceÄŸinin garantisini versin" dedi. Bilgiç, "Rusya'nın tazminat talebinin karşılanması mümkün deÄŸil" diye konuÅŸtu. 

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin de daha önce yaptığı açıklamada, "Türkiye'den gerçekçi izahat ve özür gelmedi. Uçağımızı vurdukları için tazminat ödemeye hazır olduklarını da söylemediler" demiÅŸti. 

Kaynak: Reuters, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.